• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb απαγορεύει τα πάρτι σε νέους κάτω των 25 ετών

Airbnb πάρτι

Η Airbnb εφαρμόζει μια νέα πολιτική για την καταπολέμηση δυσάρεστων συμβάντων και απαγορεύει τα πάρτι σε νέους κάτω των 25 ετών.

Στην ανακοίνωσή της δηλώνει ότι θα αρχίσει να απαγορεύει σε χρήστες κάτω των 25 ετών με λιγότερες από τρεις θετικές κριτικές την ενοικίαση ολόκληρου σπιτιού στην περιοχή τους. Αυτοί οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν δωμάτια ξενοδοχείου και ιδιωτικά δωμάτια, καθώς και τυχόν καταχωρίσεις εκτός της περιοχής τους.

Η Airbnb σημείωσε επίσης ότι οι νεότεροι επισκέπτες που δεν έχουν αρνητικές κριτικές και περισσότερες από τρεις θετικές θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν κράτηση χωρίς περιορισμούς.

“Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα εργάζονται για να βρουν τρόπους για την προστασία της εμπιστοσύνης και της ασφάλειάς μας. Γνωρίζουμε ότι άτομα άνω των 24 ετών είναι απόλυτα ικανά να κάνουν κράτηση για ένα σπίτι. Με βάση όμως το θετικό αντίκτυπο που έχει η πολιτική μας να μην εξουσιοδοτούμε κρατήσεις που γίνονται από άτομα κάτω των 25 ετών προκειμένου να διοργανώσουν πάρτι, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή δράση για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την ασφάλεια της κοινότητάς μας”

Ο νέος κανόνας θα εφαρμοστεί αρχικά στον Καναδά μέσα στο έτος. Το 2020 η πλατφόρμα κατέγραψε μείωση του αριθμού των πάρτι σε σπίτια.

Το ιστορικό

Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι στις αρχές του έτους. Είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου οι συμμετέχοντες καλούνταν μέσω των social media, σε κατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα. Αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σε γειτονιές, δημιουργώντας αρνητική εικόνα για την πλατφόρμα. H Airbnb έχει ανακοινώσει ότι θα προσθέσει επίσης μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας όπου οι γείτονες θα μπορούν να αναφέρουν φασαρίες και όχληση.

Οι αλλαγές στην πλατφόρμα έγιναν μετά από πυροβολισμούς σε πάρτι που έγινε κατά τη διάρκεια του Halloween. Στο πάρτι αυτό υπήρξαν πέντε άτομα νεκρά. Το πάρτι διαφημίστηκε στο Instagram ως “Airbnb Mansion Party”, αν και ο οικοδεσπότης είχε απαγορεύσει ρητά πάρτι στο σπίτι.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend