• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb απαγορεύει τα πάρτυ μετά το μακελειό στις ΗΠΑ

Airbnb πάρτυ

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την καταχώριση σπιτιών για πάρτυ, μετά την τραγωδία με 5 νεκρούς σε σπίτι στην Καλιφόρνια.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στην Ορίντα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, σε ένα σπίτι που είχε νοικιαστεί μέσω της Airbnb για πάρτυ για το Χάλουγουιν. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν πάει στο πάρτυ, το οποίο είχε ανακοινωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Αυτό που συνέβη την Πέμπτη το βράδυ στην Ορίντα, είναι τρομερό”, έγραψε στο Twitter ο Brian Chesky της Airbnb.

“Από σήμερα (Σάββατο) θα απαγορεύσουμε τα ‘σπίτια που παρουσιάζονται ως μέρη για πάρτυ’. Και θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να καταπολεμήσουμε τα μη εγκεκριμένα πάρτυ”, πρόσθεσε.

Για να το επιτύχει αυτό, η Airbnb θα αυξήσει τον “χειροκίνητο έλεγχο” των κρατήσεων που επισημαίνονται ως ύποπτες από το αυτόματο σύστημα εντοπισμού κινδύνων.

Η επιχείρηση αυτή θα δημιουργήσει επίσης μια ομάδα που θα αναλάβει να αντιδρά άμεσα όταν εμφανίζονται προβλήματα αυτού του είδους. Θα επιβάλει άμεσα κυρώσεις στους χρήστες που δεν σέβονται τους νέους κανονισμούς της Airbnb όσον αφορά τα πάρτυ.

“Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα και θα το κάνουμε αυτό”, υπογραμμίζει σε ένα από τα μηνύματά του στο Twitter ο Τσέσκι. “Είναι απαράδεκτο αυτό” που συνέβη.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, στο οποίο έγινε το μακελειό, διηγήθηκε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle ότι η γυναίκα στην οποία άφησε τα κλειδιά του σπιτιού του είχε πει ότι ήθελε να καλέσει δώδεκα μέλη της οικογένειάς της.

Όταν κάποιοι γείτονές του διαμαρτυρήθηκαν για το θόρυβο, κάλεσε την αστυνομία. Aπό τις κάμερες ασφαλείας είδε ότι στο σπίτι του είχαν πάει πολύ περισσότεροι από 12 άνθρωποι.

Αφού είχαν λάβει αρκετές κλήσεις από πολίτες για διατάραξη της κοινής ησυχίας, οι αστυνομικοί βρίσκονταν ήδη καθ’οδόν προς το σπίτι αυτό όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend