• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Όλες οι αλλαγές για τους οικοδεσπότες Airbnb στη Γαλλία

αλλαγές Airbnb Γαλλία

Μια ανακοίνωση της Airbnb για τη Γαλλία έρχεται τα ταράξει τα νερά της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η Airbnb για τη Γαλλία αναμένεται να αποτελέσουν πρόκριμα και για τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Δείτε όλη την ανακοίνωση της Airbnb για τη Γαλλία.

“Για περισσότερα από 10 χρόνια, φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους οικοδεσπότες μας σχετικά με τη νομοθεσία που ισχύει για το διαμοιρασμό κατοικιών στη Γαλλία.

Σήμερα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις που αφορούν την υποχρέωσή μας να παρέχουμε δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών.

Από το Δεκέμβριο του 2019, οι κανόνες σχετικά με την κοινοποίηση δεδομένων από τις πλατφόρμες προς τις δημοτικές αρχές αλλάζουν. Σας καλούμε να ανακαλύψετε τις επιπτώσεις του Νόμου ELAN (στέγασης) και τις αλλαγές στη συλλογή του τουριστικού φόρου.

Νόμος ELAN (στέγασης)

Σύμφωνα με τον Νόμο ELAN και από την 1η Δεκεμβρίου 2019, οι πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στις δημοτικές αρχές που έχουν καθιερώσει διαδικασία «εγγραφής» και έχουν κάνει σχετικό αίτημα, συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με επιπλωμένα διαμερίσματα που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση σε τουρίστες μέσω της Airbnb. Αφορά μόνο ολόκληρες κατοικίες, κύριες και δευτερεύουσες.

Κατόπιν αιτήματος των πόλεων, η Airbnb θα τους κοινοποιεί, μια φορά το χρόνο, τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Τη διεύθυνση του ενοικιαζόμενου καταλύματος
  • Τον αριθμό εγγραφής (εφόσον έχει συμπληρωθεί)
  • Τον αριθμό των ημερών που έχει μισθωθεί το ακίνητο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς και, εφόσον ζητηθεί, και της προηγούμενης.

Οι δημοτικές αρχές μπορούν να στείλουν το αίτημά τους για πληροφορίες στην ακόλουθη διεύθυνση: territories@airbnb.com . Αν έχετε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με τη νομοθεσία στη Γαλλία, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας  Hébergement Responsable.

Τουριστικός Φόρος

Από το 2019, οι πλατφόρμες ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων που συλλέγουν τον τουριστικό φόρο υποχρεούνται να κοινοποιούν στις οικείες δημοτικές αρχές τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τις ενοικιάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα από αυτές:

  • Ημερομηνία συλλογής του τουριστικού φόρου (ημερομηνία κράτησης)
  • Διεύθυνση του καταλύματος
  • Αριθμός ατόμων που διέμειναν στο κατάλυμα
  • Αριθμός διανυκτερεύσεων μέσα στο έτος
  • Τιμή κάθε πραγματοποιηθείσας διανυκτέρευσης
  • Συνολικό ποσό φόρου που έχει συλλεχθεί μέσα στο έτος για το συγκεκριμένο κατάλυμα
  • Αριθμός εγγραφής, εφόσον έχει καταχωρηθεί, και πότε αυτό καταχωρήθηκε.

Αυτές οι πληροφορίες θα αποσταλλούν στις οικείες δημοτικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2019, μαζί με τη μεταφορά του τουριστικού φόρου”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend