• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Επείγον: Η απόφαση της Airbnb στη Γαλλία που ανατρέπει όλα τα δεδομένα στην Ευρώπη!

Μια πολύ σημαντική απόφαση της Airbnb για τη Γαλλία και η οποία θα κρίνει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα εντόπισε ο κ. Χρήστος Μωρίκης διαχειριστής ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, εκπρόσωπος Beemyguest.

Αντιγράφουμε τη δημοσίευσή του στην ομάδα Airbnb Greece – Greek Hosts στο Facebook.

Η Airbnb στη Γαλλία θα δίνει στις αρμόδιες αρχές αναλυτικά στοιχεία ανά καταχώριση

“Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που έρχεται μία ημέρα μετά τη σχετική με τη βραχυχρόνια μίσθωση τροποποίηση των μέτρων ελέγχου που κατατέθηκαν προς ψήφιση στην Ελλάδα στα πλαίσια του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο πολύ καλός φίλος Ιάσων Αθανασιάδης, έγκυρος ρεπόρτερ, μου έστειλε σήμερα σχετικό mail που έλαβε και οδηγεί με σύνδεσμο στις αντίστοιχες αλλαγές που θα ισχύσουν από μεθαύριο 1 Δεκεμβρίου. Δεν έχω χρόνο για αναλυτική παράθεση στα Ελληνικά-και δεν έχουν και πολύ σημασία οι λεπτομέρειες. Η ουσία είναι ότι από εδώ και πέρα, θα δίνονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στοιχεία ανά καταχώρηση (συμπεριλαμβανόμενης και της διεύθυνσης του ακινήτου) στα αρμόδια κρατικά ή Δημοτικά όργανα. Ανάμεσα στα άλλα αναλυτικά οι φιλοξενίες, το αντίτιμο, οι ημερομηνίες, ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

Η Airbnb αποφάσισε ότι τα στοιχεία των καταχωρίσεων στη Γαλλία θα δίνονται μία φορά το χρόνο. Δεν περιορίζονται σε όσους έχουν συμμορφωθεί και έχουν ΑΜΑ αλλά σε κάθε ιδιοκτησία, με τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ της.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι θα δοθούν και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ στοιχεία, τουλάχιστον για το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

Τι σηματοδοτεί η απόφαση

Για όσους κατανοούν, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πρόκριμα για ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μη γενικευθεί, όπου τα κράτη (ή οι Δήμοι) έχουν θεσπίσει αντίστοιχη νομοθεσία και υποβάλλουν σχετικά αιτήματα.

Υπενθυμίζω εδώ ότι η διαμάχη της πλατφόρμας με το Δήμο του Παρισιού και το Γαλλικό κράτος υπήρξε εμβληματική. Και εφόσον η ρύθμιση προχωρά στη Γαλλία, θα προχωρήσει παντού. Δεν υπάρχει πλέον κανένα σημαντικό επιχείρημα για να μη γενικευτεί.

Με δύο λόγια, όλα δείχνουν ότι η σεμνή τελετή οδεύει προς το τέλος της. Καταχωρήσεις χωρίς ΑΜΑ που δεν δηλώνουν τίποτε ως έσοδο ή καταχωρήσεις με ΑΜΑ που δηλώνουν χαμηλότερα ποσά εισπράξεων, θα ελεγχθούν σε κάθε περίπτωση. Και μάλιστα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

Όλα δείχνουν ότι είναι πλέον η στιγμή (και έχει αργήσει) να πάρουν όλοι τις αποφάσεις τους για να κλείσει ένα κεφάλαιο άναρχης παρουσίας (αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού) στο χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αυτό, αποτελεί μία αναγκαιότητα και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην “ωρίμανση” αυτής της αγοράς. Ωρίμανση που είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη παρουσία αλλά και την ανάπτυξή της με ανάδειξη των θετικών της πλευρών και μικρότερες αρνητικές επιδράσεις για το κοινωνικό σύνολο”.

Όλες οι αλλαγές για τους οικοδεσπότες Airbnb στη Γαλλία

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend