• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb ελέγχει όλα τα σπίτια της πλατφόρμας

Airbnb ελέγχει σπίτια

H Airbnb ελέγχει όλα τα σπίτια της πλατφόρμας για να αποκαταστήσει το αίσθημα “εμπιστοσύνης” των ταξιδιωτών. Αφορμή στάθηκε το μακελειό με τους  νεκρούς από πυροβολισμούς σε σπίτι στις Η.Π.Α την περασμένη εβδομάδα.

Από τις 6 Νοεμβρίου 2019 ξεκινούν έλεγχοι σε όλες τις καταχωρήσεις σπιτιών, οι οποίες ανέρχονται σε 7 εκατομμύρια. Αυτό αποκάλυψε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Brian Chesky, σε επιστολή του προς το προσωπικό της Airbnb παγκοσμίως.

Οι έλεγχοι θα αφορούν την εγκυρότητα της καταχώρησης και τα στάνταρ ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν την ακρίβεια της φωτογραφίας, της διεύθυνσης και των λεπτομερειών περιγραφής. Επίσης θα ελέγχεται η καθαριότητα, η ασφάλεια και οι βασικές παροχές του σπιτιού αντίστοιχα. Όσα σπίτια έχουν τα προαναφερθέντα θα φέρουν ειδική σήμανση. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2020, η Airbnb θα ελέγχει όλα τα σπίτια της πλατφόρμας για να διασφαλιστεί η νομιμότητα του κάθε ιδιοκτήτη και σπιτιού.

H Airbnb θα κάνει εκ νέου κράτηση του επισκέπτη σε νέα καταχώρηση ίσης ή μεγαλύτερης αξίας, ή θα επιστρέφει τα χρήματα στο 100%. Αυτό θα συμβεί από τις 15 Δεκεμβρίου του 2019, εάν στο τσεκ ιν μιας καταχώρησης δεν διαπιστώνονται τα κριτήρια ακριβείας.

Μέτρα ελέγχου στα οποία θα προβεί η Airbnb

Ένα ακόμη μέτρο είναι η 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση για τους γείτονες των σπιτιών (24/7 Neighbor Hotline). Μέσω αυτής θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να μιλήσει με πραγματικό εκπρόσωπο της Airbnb, για να αναφέρει τις όποιες ανησυχίες έχει. Ο αριθμός του τηλεφώνου θα βρίσκεται σε κορυφαίο σημείο της πλατφόρμας και θα εντοπίζεται εύκολα με αναζήτηση στη Google.

Αυτό θα αναλάβει η νέα ομάδα άμεσης ανταπόκρισης, για την οποία η Airbnb αναπτύσσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πρωτόκολλα. Επιπλέον, η δημοφιλής πλατφόρμα έχει ζητήσει τη συμβολή της αστυνομίας, αλλά και του πρώην διευθυντή υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής του προέδρου Ομπάμα, σε επίπεδο συμβουλών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και θα εξαπλωθεί παγκόσμια μέσα στο 2020.

Τέλος, η Airbnb θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα παράνομα πάρτι που γίνονται σε σπίτια της. Από τις 15 Δεκεμβρίου θα προβεί σε κρατήσεις υψηλού κινδύνου που θα εντοπίζονται από τα μοντέλα εντοπισμού κινδύνου της πλατφόρμας σε όλη τη Β. Αμερική. Μέσα στο 2020 το ίδιο θα γίνεται και παγκοσμίως. Έτσι θα εντοπίζονται οι ύποπτες κρατήσεις ώστε να εμποδίζονται τα πάρτι εγκαίρως. Στοιχεία που μαρτυρούν τέτοιες κρατήσεις είναι η διάρκεια διαμονής και άλλα δεδομένα κράτησης όπως το μέγεθος του σπιτιού.

Η Airbnb θα συνεργαστεί με την κοινότητα επισκεπτών και ιδιοκτητών της στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μαζί με την κοινότητά της. Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του «Ο κόσμος κινείται με την ταχύτητα της εμπιστοσύνης και όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο μεγαλύτερη προσβασιμότητα θα έχουμε όλοι. Η Airbnb ιδρύθηκε στη βάση της εμπιστοσύνης και το όραμά μας εξαρτάται από το αν θα συνεχίσουμε να την αυξάνουμε στους κόλπους της κοινότητάς μας», τονίζεται στην επιστολή.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend