• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μόνιμη απαγόρευση των πάρτι στα καταλύματα της Airbnb

απαγόρευση πάρτι

Την απαγόρευση σε μόνιμη βάση των πάρτι και των εκδηλώσεων στα σπίτια που νοικιάζονται στην πλατφόρμα της ανακοίνωσε η Airbnb. Πρόκειται για μια απόφαση που αρχικά η Airbnb είχε λάβει προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η απαγόρευση των πάρτι έχει γίνει πλέον κάτι περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας. Εξελίχθηκε σε μια σταθερή πολιτική που στηρίζει τους ιδιοκτήτες και τις γειτονιές.

Σύμφωνα με την Airbnb, ο αριθμός παραπόνων για πάρτι μειώθηκε κατά 44% από την έναρξη ισχύος του μέτρου. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικοί και παραδοσιακοί χώροι φιλοξενίας να εξαιρεθούν στο μέλλον από την απαγόρευση.

Η πολιτική της Airbnb θα συνεχίσει να περιλαμβάνει σοβαρές συνέπειες για τους επισκέπτες που επιχειρούν να παραβιάσουν αυτούς τους κανόνες. Οι συνέπειες ποικίλλουν από αναστολή λογαριασμού έως πλήρη κατάργηση από την πλατφόρμα. Το 2021, περισσότεροι από 6.600 επισκέπτες αποβλήθηκαν από την Airbnb επειδή προσπάθησαν να παραβιάσουν την απαγόρευση των πάρτι.

Επιπλέον, η πλατφόρμα αφαίρεσε το όριο των ανθρώπων που μπορούν να μένουν στα σπίτια, που είχε εφαρμοστεί λόγω κορονοϊού. Μέχρι σήμερα ήταν τα 16 άτομα. Ορισμένοι τύποι μεγάλων σπιτιών, από Ευρωπαϊκά κάστρα μέχρι αμπελώνες των ΗΠΑ ή μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική, μπορούν να στεγάσουν με ασφάλεια και άνεση περισσότερα από 16 άτομα.

Η αφαίρεση του ορίου αυτού, σύμφωνα με την πλατφόρμα, σκοπεύει να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών να αξιοποιήσουν υπεύθυνα τους χώρους τηρώντας παράλληλα την απαγόρευση για πάρτι.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend