• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb σταμάτησε 375.000 άτομα που θα πήγαιναν σε πάρτι

Airbnb πάρτι

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Airbnb γνωστοποίησε ότι απαγορεύει όλα τα πάρτι και εκδηλώσεις σε καταλύματα της πλατφόρμας της παγκοσμίως. Η απαγόρευση των πάρτι έγινε για να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ανακοινώθηκε ότι η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου βρεθούν λύσεις γι’ αυτό το ζήτημα.

Για την εφαρμογή αυτού του μέτρου η Airbnb έλαβε μέτρα για να υποστηρίξει τα ασφαλή και υπεύθυνα ταξίδια. Τα μέτρα φτάνουν μέχρι τον περιορισμό των κρατήσεων, όταν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες διεξαγωγής πάρτι.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι απαγορεύεται στους επισκέπτες με περιορισμένο αριθμό κριτικών να κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για ολόκληρα καταλύματα.

Τώρα η Airbnb ανακοίνωσε το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής περιορισμών των κρατήσεων για επισκέπτες κάτω των 25 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας, από την έναρξή της τον Αύγουστο του 2020 μέχρι τώρα, αυτή η τεχνολογία έχει περιορίσει την κράτηση σε περίπου 375.000 άτομα.

Στη Γαλλία πάνω από 240.000 άτομα αποκλείστηκαν. Στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν 84.000 άτομα έμειναν εκτός κράτησης. Και στην Ισπανία σχεδόν 50.000 άτομα εμποδίστηκαν να κάνουν κράτηση, όπως αποκαλύπτει η Airbnb.

Οδηγίες για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων

Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, οι οικοδεσπότες δεν θα πρέπει να προσελκύουν κρατήσεις για πάρτι και εκδηλώσεις που προκαλούν αναστάτωση. Δεν πρέπει να διαφημίζουν ότι ο χώρος τους είναι κατάλληλος για πάρτι ή εκδηλώσεις. Ομοίως, οι οικοδεσπότες δεν πρέπει να διαφημίζουν ότι ο χώρος τους είναι κατάλληλος για συγκεντρώσεις άνω των 16 ατόμων.

Οι καταχωρήσεις που παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες στον τίτλο και την περιγραφή τους, στους κανόνες σπιτιού, στις φωτογραφίες κ.λπ., ενδέχεται να ανασταλούν μέχρι να διαγραφεί το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες. Ομοίως αν η πλατφόρμα λάβει παράπονα για ιδιοκτησία που παραβαίνει αυτόν τον κανόνα. Επιπλέον, ενδέχεται να ζητήσει από τον οικοδεσπότη να ενημερώσει την καταχώρησή του, ώστε να συμπεριλαμβάνει έναν κανόνα που να δηλώνει ρητά ότι δεν επιτρέπονται τα πάρτι και οι εκδηλώσεις.

Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου φαίνεται ότι το κατάλυμα έχει καταχωρηθεί με αποκλειστικό σκοπό τη διοργάνωση πάρτι ή εκδηλώσεων (π.χ.: χώροι για πάρτι ή εκδηλώσεις) ή σε περιπτώσεις όπου έχει προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στη γειτονιά από μια ιδιοκτησία, τότε η καταχώρηση μπορεί να διαγραφεί οριστικά από την Airbnb.

Υπάρχει, ωστόσο, μια εξαίρεση:

Οι οικοδεσπότες παραδοσιακών χώρων διαμονής (όπως μπουτίκ ξενοδοχεία) μπορούν να ορίζουν τους δικούς τους κανόνες σχετικά με τις εκδηλώσεις. Οι οικοδεσπότες παραδοσιακών καταλυμάτων μπορούν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, να επιτρέπουν τις κατάλληλες εκδηλώσεις.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend