• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb 2021 Winter Release: Πάνω από 50 αναβαθμίσεις και καινοτομίες

Airbnb 2021 Winter Release

Η Airbnb ανακοίνωσε το 2021 Winter Release με περισσότερα από 50 νέα εργαλεία για τη διευκόλυνση διαχειριστών και επισκεπτών.

Η πανδημία δημιούργησε για όλους μία νέα κανονικότητα, φέρνοντας πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και εργασίας μας. Αυτό, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει και την τουριστική βιομηχανία, η οποία σταδιακά προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες της αγοράς.

Ο τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν το Airbnb έχει αλλάξει, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της πλατφόρμας, Brian Chesky.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας τις καινοτομίες που εμπνεύσατε εσείς, οι οικοδεσπότες μας, και που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη φιλοξενία πιο εύκολη. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

-Το AirCover το οποίο προσφέρει προστασία από το Α ως το Ω δωρεάν για κάθε οικοδεσπότη.

-Νέα εργαλεία τιμολόγησης, όπως τη δυνατότητα να προσθέσετε χρέωση κατοικίδιου.

-Ένα ανανεωμένο ημερολόγιο στο οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση στα μέτρα σας.

-Η λειτουργία Translation Engine, η οποία θα κάνει την καταχώρηση και τις κριτικές σας αυτόματα διαθέσιμες σε 62 γλώσσες.

-Ένα εργαλείο για να ελέγξετε εύκολα και να αναδείξετε την ταχύτητα του wi-fi στην καταχώρησή σας».

Στη συνέχεια παρουσιάζει στους οικοδεσπότες λεπτομέρειες από ορισμένες από τις νέες αναβαθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Airbnb 2021 Winter Release.

Τα νέα δεδομένα

Περίπου το 20% των κρατήσεων της Airbnb είναι οι διαμονές ενός και πλέον μήνα. Γι’ αυτό και τα long-term rentals (καταλύματα μακροχρόνιας διαμονής) έχουν γίνει η ταχύτερα αυξανόμενη κατηγορία της πλατφόρμας.

Αυτό συνεπάγεται μια διαφοροποίηση των amenities (παροχών) που αναζητά κάποιος όταν ψάχνει κατάλυμα. Επιλογές όπως wi-fi, χώρος φιλικός προς κατοικίδια και κουζίνες, βρίσκονται ανάμεσα στις top επιλογές των χρηστών που επιθυμούν μακροχρόνια διαμονή.

I am (even more) flexible

H Airbnb απαντά στην νέα τάση, με το νέο της feature “I am (even more) flexible. Με αυτό, οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση έως και 12 μήνες νωρίτερα, σε 4 νέες κατηγορίες ακινήτων:

  • Off the grid – καταλύματα αυτόνομα ή αποκομμένα από παροχές όπως ρεύμα, νερό τηλέφωνο
  • Ski-in/ski-out – καταλύματα που βρίσκονται πολύ κοντά σε πλαγιές σκι
  • Πολυτελή (Luxe) καταλύματα και
  • Offbeat – εναλλακτικά σπίτια

Επιβεβαιωμένη ταχύτητα και σταθερότητα internet

Το σταθερό και γρήγορο ίντερνετ είναι από τα σημαντικότερα amenities που αναζητά κάποιος που θέλει να εργαστεί remotely. Εδώ και λίγους μήνες, η Airbnb δίνει τη δυνατότητα στους hosts να μετρήσουν την ταχύτητα του wi-fi και να την εμφανίσουν στις παροχές τους. Περισσότερα για αυτή τη λειτουργία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Pet-friendly καταλύματα

Ακόμη, ανάμεσα στις δημοφιλέστερες αναζητήσεις για long-term rentals, ήταν το αν ο χώρος ήταν φιλικός προς κατοικίδια. Γι’ αυτό αν έχετε ένα τέτοιο χώρο και προσφέρετε παροχές για κατοικίδια, κάντε το γνωστό στον επισκέπτη σας. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε παροχές όπως κουζίνα, πλυντήριο, στεγνωτήριο.

Ενδιαφέρον είναι πως στα long-term rentals, οι αναζητήσεις για wi-fi και χώρους φιλικούς προς κατοικίδια έχουν αυξηθεί κατά 270%.

Αυτόματη μετάφραση για καταχωρήσεις και άλλα

Οι οικοδεσπότες υποδέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο και οι σαφείς προσδοκίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την παροχή εξαιρετικής φιλοξενίας. Το Translation Engine μεταφράζει αυτόματα σε 62 γλώσσες τις περιγραφές των καταχωρήσεων και τις κριτικές από οικοδεσπότες και επισκέπτες.

Κατασκευασμένο αποκλειστικά για την Airbnb, το Translation Engine είναι η μια προηγμένη τεχνολογία μετάφρασης, ενώ γίνεται πιο έξυπνο όσο χρησιμοποιείται.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend