• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Γιατί ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση

Από κάθε δολάριο που δαπανάται για διαμονή σε κάθε είδους κατάλυμα παγκοσμίως, από τον Μάιο του 2021 και εντεύθεν, τα 27 σεντς κατευθύνονται σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

Αυτό υπογραμμίζεται σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις προοπτικές της βραχυχρόνιας μίσθωσης, που φιλοξενείται στο blog της AirDNA.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες από το ένα τέταρτο των κρατήσεων πληρώνονται από άτομα που αναζητούν μια πιο μοναδική διαμονή από ό,τι παρέχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία.

Οι άνθρωποι, όπως τονίζεται, περιμένουν τώρα να βρουν μοναδικά, άνετα καταλύματα κοντά σε λίμνες, ακτές, ορεινά μονοπάτια και πεδιάδες. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για όποιον ενδιαφέρεται για επενδύσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση σε περιοχές, όπου τα ξενοδοχεία δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.

Ποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για βραχυχρόνια ενοικίαση

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα γκρουπ και οι ταξιδιώτες αναψυχής ενδιαφέρονται πρωτίστως για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις έναντι των ξενοδοχείων.

Ο βασικός λόγος είναι ότι σχεδόν πάντα το κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι φθηνότερο για μια οικογένεια ή μια ομάδα φίλων από ό,τι ένα ξενοδοχείο. Είτε πρόκειται για ένα απλό σπίτι, είτε για μια παραθαλάσσια κατοικία ή σαλέ.

Επίσης, εκτός από την τιμή, οι επισκέπτες ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για μοναδικές διαμονές αντί για την αποστειρωμένη εμπειρία δωματίου του ξενοδοχείου.

Τα γκρουπ δεν θέλουν να πληρώσουν περισσότερα για λιγότερο χώρο, περισσότερους περιορισμούς και μια γενικά ήπια εμπειρία.

Ο επιτυχημένος οικοδεσπότης της Airbnb, ο διαχειριστής ακινήτων και ο επενδυτής, επισημαίνεται στην ανάλυση, ξέρουν να διαμορφώνουν μια μοναδική διαμονή. Αυτά τα ακίνητα παραμένουν έξυπνες επενδύσεις για νέους οικοδεσπότες και ιδιοκτήτες ακινήτων ή επενδυτές που θέλουν να αξιοποιήσουν τις νέες λειτουργίες της Airbnb.

Επιλύονται τα νομικά ζητήματα με τη βραχυχρόνια μίσθωση

Η ανάλυση τονίζει ακόμη ότι πλέον στα περισσότερα μέρη του κόσμου επιλύονται τα νομικά ζητήματα της Airbnb.

Πριν από λίγο καιρό οι πόλεις στις ΗΠΑ αγωνίζονταν να συμβαδίσουν με την έκρηξη βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων. Η μερική απάντηση ήταν οι νέοι φόροι.

Από το καλοκαίρι του 2021, 49 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ εισπράττουν φόρους από τα βραχυπρόθεσμα ενοίκια, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του αντίκτυπου που έχει η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε κοινότητες όλων των μεγεθών.

Η είσπραξη φόρων δεν είναι το μόνο βήμα για να διασφαλιστεί ότι οι ενοικιάσεις διακοπών είναι αρκετά ρυθμισμένες. Αλλά είναι μια τεράστια αρχή, όπως αναφέρεται στην ανάλυση. Είναι επίσης ένα σημαντικό σημάδι ότι οι κυβερνήσεις βλέπουν ως νόμιμους δημιουργούς εσόδων και αναγνωρίζουν τη δημοτικότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Και ότι το φαινόμενο αυτό ήρθε για να μείνει.

Οι κυβερνήσεις, τονίζεται χαρακτηριστικά, γνωρίζουν, όπως και οι οικοδεσπότες, οι διαχειριστές ακινήτων και οι επενδυτές ότι υπάρχουν χρήματα που θέλουν να κατευθυνθούν στα βραχυπρόθεσμα ενοίκια.

Ο πόλεμος για νέους οικοδεσπότες

Η ανάλυση καταλήγει με ένα θέμα που ανέδειξε πρόσφατα το bnbnews.gr και αφορά τον πόλεμο Airbnb και Vrbo για την προσέλκυση νέων οικοδεσποτών.

Και οι δύο πλατφόρμες επενδύουν πολλά για να κερδίσουν νέους οικοδεσπότες. Έτσι προσδοκούν να πετύχουν ένα ευρύ φάσμα προσφοράς, που θα καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα και την αναμενόμενη έκρηξη ταξιδιωτικής ζήτησης.

Αυτή η τάση, βεβαίως, είναι ενισχυτική για όποιον σκέφτεται να προχωρήσει σε επενδύσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend