• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb εκπαιδεύει νέους οικοδεσπότες σε αγροτικές περιοχές

Προγράμματα και για νέες γυναίκες
οικοδεσπότες σε αγροτικές περιοχές

H Airbnb αξιοποιεί τη νέα τάση για ταξίδια και εγκαινιάζει πρόγραμμα εκπαίδευσης για νέους οικοδεσπότες σε αγροτικές περιοχές.

Για το σκοπό αυτό εγκαινιάζει το πρόγραμμα Airbnb Entrepreneurship Academy στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγροτικές κοινότητες στη Βόρεια Καρολίνα. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε συμπεράσματα από ανάλογα προγράμματα, που υλοποίησε στην Ασία και την Αφρική. Εκεί η Airbnb υποστήριξε οικοδεσπότες σε περιοχές αγροτικές και με ανεπαρκείς υποδομές να δημιουργήσουν δικές τους καταχωρίσεις και μοναδικές εμπειρίες. Σε αυτό συνεργάστηκε με τοπιούς οργανισμούς.

Τα ταξίδια σε αγροτικές περιοχές αντιπροσωπεύουν το 28% των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Airbnb στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνολικά, οι οικοδεσπότες στη Βόρεια Καρολίνα έχουν κερδίσει πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια μοιράζοντας τα σπίτια τους από την αρχή της πανδημίας. Κατά μέσο όρο, ο τυπικός οικοδεσπότης σε αγροτική περιοχή έχει κερδίσει συνολικά 8.448$ συνολικά από την έναρξη της πανδημίας, πάνω από 2.000$ περισσότερο από τον μέσο όρο από το 2019.

Εκπαίδευση των γυναικών

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα επεκταθούν αργότερα φέτος στις αστικές περιοχές. Εκεί θα επικεντρωθούν στην εκπαίδευση γυναικών οικοδεσποτών και κυρίως αυτών που έμειναν άνεργες λόγω της πανδημίας.

Επιδίωξη είναι η πλατφόρμα να τις βοηθήσει να επανέλθουν στο εργατικό δυναμικό, βγάζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Airbnb θα συνεργαστεί με τοπικές κυβερνήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οργανισμούς μάρκετινγκ και διαχείρισης προορισμού και άλλους οργανισμούς, ώστε να σχεδιαστούν προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των περιοχών.

Όπως αναφέρει η πλατφόρμα, από το 2016 που συνεργάζεται με τοπικούς οργανισμούς για τη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων στη Νότια Αφρική, την Ινδία και την Κένυα, εκπαιδεύτηκαν πάνω από 300 άτομα. Τα σπίτια τους και οι προσφερόμενες εμπειρίες έλαβαν πάνω από 1500 κριτικές επισκεπτών πέντε αστέρων στην πλατφόρμα.

Το 2020, η Παγκόσμια Συμμαχία Τουρισμού αναγνώρισε την Ακαδημία ως Βέλτιστη Πρακτική για την εξάλειψη της φτώχειας μέσω του τουρισμού.

Ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία η Airbnb τόνισε ότι η πλατφόρμα υπήρξε πάντα ένα εργαλείο ενίσχυσης των εσόδων των πολιτών στις κοινότητες. Και η ανάκαμψη των ταξιδιών αποτελεί ευκαιρία να οφεληθούν νέες κατηγορίες οικοδεσποτών σε αγροτικές περιοχές και οι νέες γυναίκες.

Όπως αναφέρει, οι νέοι οικοδεσπότες με ένα μόνο ακίνητο έχουν κερδίσει πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι τώρα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend