• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Νέο εργαλείο βεβαίωσης υγείας επισκεπτών

Ένα νέο εργαλείο Βεβαίωσης Υγείας των επισκεπτών (Health Safety Attestation) εγκαινιάζει η Airbnb. Το εργαλείο θα επιτρέπει στους οικοδεσπότες να ζητούν από τους επισκέπτες να δηλώσουν ότι δεν έχουν συμπτώματα COVID-19 και ότι δεν έχουν εκτεθεί στον ιό.

Η βεβαίωση θα είναι αρχικά ένα προαιρετικό εργαλείο, εκτός εάν ο τοπικός νόμος απαιτεί διαφορετικά, αναφέρει η Airbnb. Αργότερα, το εργαλείο μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία που σχετίζονται με τον έλεγχο και τον εμβολιασμό COVID-19 καθώς γίνονται «πιο διαδεδομένα και ενδέχεται να απαιτούνται από επίσημα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα», διευκρινίζει η εταιρεία.

Η Airbnb αναπτύσσει το εργαλείο σύμφωνα με οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξής του.

Οι ΗΠΑ θα είναι μεταξύ των χωρών που θα ενταχθούν στο εργαλείο, δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb στο Insider. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η βεβαίωση θα πραγματοποιείται κατά τη στιγμή της κράτησης. Οι επισκέπτες θα δεσμεύονται ότι θα ειδοποιήσουν τους οικοδεσπότες εάν αλλάξει η κατάστασή τους πριν από την κράτησή τους.

Πρωτοβουλίες ασφάλειας και υγιεινής

Αυτή δεν είναι η πρώτη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Airbnb σε ό,τι αφορά την ασφάλεια. Την άνοιξη, η Airbnb εγκαινίασε το Enhanced Clean Initiative. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους οικοδεσπότες να δεσμευτούν σε μια διαδικασία καθαρισμού πέντε βημάτων και να λάβουν μια επισήμανση στη σελίδα της καταχώρισής τους για να δείξουν στους επισκέπτες ότι έχουν δεσμευτεί στο νέο πρωτόκολλο. Ενώ το πρόγραμμα ήταν αρχικά εθελοντικό, η Airbnb ζήτησε αργότερα από τους οικοδεσπότες να δεσμευτούν στο Enhanced Clean πριν από τις 20 Νοεμβρίου ή να διακινδυνεύσουν να αφαιρεθούν οι καταχωρίσεις τους.

Στην πολιτική της Airbnb επίσης αναφέρεται ότι οι επισκέπτες δεν πρέπει να κάνουν check-in σε ένα κατάλυμα εάν έχουν μολυνθεί, παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν εκτεθεί στο COVID-19. Εάν ένας επισκέπτης είναι άρρωστος με COVID-19 πριν το check-in, μπορεί να ακυρώσει, με πλήρη επιστροφή χρημάτων. Το νέο εργαλείο Βεβαίωσης Ασφάλειας Υγείας θα λειτουργήσει ως πρόσθετη διαβεβαίωση για τους οικοδεσπότες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend