• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αναβαθμισμένο Πρωτόκολλο Καθαριότητας λανσάρει στις ΗΠΑ η Airbnb

Το Αναβαθμισμένο Πρωτόκολλο Καθαριότητας ανακοίνωσε η Airbnb στους hosts των ΗΠΑ και θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλες χώρες. Η δημοφιλής πλατφόρμα είχε προαναγγείλει το λανσάρισμα του πρωτοκόλλου ήδη από τα τέλη Απριλίου.

Στόχος της Airbnb είναι να βοηθήσει τους hosts όλου του κόσμου αλλά και τις τοπικές κυβερνήσεις στην προσπάθεια τους να ανοίξουν και πάλι τις κοινότητές τους στους επισκέπτες.

Το Αναβαθμισμένο Πρωτόκολλο Καθαριότητας περιλαμβάνει οδηγίες προκειμένου οι hosts να αναβαθμίσουν τις πρακτικές τους σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και την αποφυγή της μετάδοσης του ιού Convid-19. Μεταξύ αυτών, η χρήση ατομικών μέσων προστασίας, οδηγίες για τον καθαρισμό κάθε δωματίου, τι χρειάζεται απολύμανση, τι προμήθειες απαιτούνται.

Η Airbnb πάντως προτρέπει τους hosts να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κυβερνήσεων και των υγειονομικών αρχών της περιοχής τους.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα πάντως, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ενσωματώσει τα bnb στα υγιειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων. Οι οικοδεσπότες φαίνεται να έχουν αφεθεί στην τύχη τους, αν και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν με περισσή ευσυνειδησία το θέμα της υγιεινής των καταλυμάτων τους.

Και μια νέα επιλογή

Στην περίπτωση που κάποιος δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει το Αναβαθμισμένο Πρωτόκολλο Καθαριότητας, μπορεί να επιλέξει το Booking Buffer. Πρόκειται για ένα εργαλείο που επιτρέπει στον οικοδεσπότη να αφήνει κενό μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των κρατήσεων. Έτσι διασφαλίζει ότι μετά την αναχώρηση του επισκέπτη, έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να καθαρίσει προσεκτικά μέχρι τον επόμενο επισκέπτη.

Με το εργαλείο αυτό, οι κρατήσεις θα μπλοκάρονται αυτόματα για αυτό το ενδιάμεσο διάστημα. Για τις ΗΠΑ το διάστημα αυτό έχει οριστεί στις 72 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αναβαθμισμένο Πρωτόκολλο Καθαριότητας της Airbnb, μπορείτε να δείτε εδώ.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend