• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

4 δεδομένα υπεροχής των STRs & Villas (Infographic)

Τα δεδομένα υπεροχής των Short-term Rentals (STRs) έναντι των ξενοδοχείων αναδεικνύουν όλο και πιο συχνά οι διαφαινόμενες νέες ταξιδιωτικές τάσεις.

Τα ταξίδια αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα των ανθρώπων μόλις αρθούν οι περιορισμοί. Ωστόσο η ανάγκη για ασφάλεια θα εξακολουθήσει για πολύ καιρό ακόμα να επηρεάζει τις επιλογές τους. Ταυτόχρονα οι νέες συνθήκες έχουν δημιουργήσει και έναν νέο τρόπο ζωής και αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Όλα αυτά καταγράφονται από πολλές έρευνες που εξετάζουν την αναμενόμενη συμπεριφορά των ταξιδιωτών. Και όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα STRs αλλά και οι βίλες συγκεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον πολύ περισσότερων ταξιδιωτών.

Ας δούμε μερικά μόνο δεδομένα υπεροχής των STRs & Villas, όπως αυτά καταγράφονται σε έρευνες.

Πολλές επιλογές

Τα STRs & Villas αποτελούν μια διαδεδομένη επιλογή διαμονής για τους ταξιδιώτες. Πληθώρα ακινήτων ενοικιάζονται με τη μέθοδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο σε αστικούς όσο και σε παραθεριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), ο αριθμός κλινών των STRs στην Ελλάδα είναι σχεδόν ίσος με τον αριθμό των ξενοδοχειακών κλινών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν πολύ περισσότερες επιλογές σε ό,τι αφορά το είδος της διαμονής που επιθυμούν, ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιού τους. Να σημειωθεί δε ότι σε πολλές περιοχές που μέχρι τώρα βρίσκονταν εκτός τουριστικού χάρτη, η ύπαρξη STRs άρχισε να δημιουργεί τουριστική κίνηση, ελλείψει ξενοδοχειακών κλινών.

Η ασφάλεια πάνω από όλα

Η ανάγκη για ιδιωτικότητα, για μεγαλύτερους και πιο άνετους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για έλεγχο του ποιος μπαίνει στο κατάλυμα κατά την απουσία του επισκέπτη, κυριαρχούν στις τωρινές απαιτήσεις των ταξιδιωτών. Αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές πληρούν, συχνά και με το παραπάνω, τα STRs & Villas σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία. Ο επισκέπτης που επιλέγει για τη διαμονή του ένα σπίτι, είτε πρόκειται για διαμέρισμα σε μια αστική πολυκατοικία είτε αυτόνομη κατοικία σε ένα εξοχικό μέρος, δεν συνωστίζεται σε κοινόχρηστους χώρους με άλλους επισκέπτες.

Επίσης, απολαμβάνει πιο άνετους χώρους. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο στο κατάλυμά του, είτε για ξεκούραση είτε για εργασία. Επιπλέον, στα short-term rentals & villas ο επισκέπτης μπορεί να ελέγχει ποιος μπαίνει. Άλλωστε, βάσει νόμου στα STRs απαγορεύεται η παροχή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης και της καθαριότητας.

Το 70% των ερωτηθέντων έρευνας της Booking.com προτιμούν καταλύματα που προσφέρουν ιδιωτικότητα και ξεκάθαρες πολιτικές υγιεινής. Στα Short-Term Rentals & Villas οι πολιτικές υγιεινής είναι πάντα ξεκάθαρες. Και αυτό προωθείται και από τις ίδιες τις πλατφόρμες ενοικίασης, οι οποίες έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Ένα click μακριά

Από τη φύση της η ενοικίαση ενός STR είναι άμεση συνδεδεμένη με την τεχνολογία. Όλα ξεκινούν από μια online πλατφόρμα: Η αναζήτηση του κατάλληλου καταλύματος, η συνομιλία με τον διαχειριστή, η κράτηση, η πληρωμή και κατόπιν η κριτική. Αυτή η άμεση σύνδεση με την τεχνολογία επεκτείνεται και κατά τη διάρκεια της διαμονής. Η τεχνολογία προσφέρει την αίσθηση ασφάλειας, δηλώνει το 63% των ερωτηθέντων έρευνας της Booking.com. Το ανέπαφο check-in (μέσω smart-locks) και οι ανέπαφες πληρωμές μέσω της πλατφόρμας, αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες που υιοθετούν τα STRs & Villas.

Εργασία και διακοπές

Οι νέες συνθήκες έχουν κάνει τα όρια μεταξύ διακοπών και εργασίας πολύ πιο θολά απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν καταλύματα για πιο μακροχρόνιες διαμονές. Εκεί θέλουν να εργάζονται αλλά και να χαλαρώνουν. Γι’ αυτό και χρειάζονται άνετους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Τέτοιες ανέσεις δύσκολα μπορούν να βρουν σε ένα ξενοδοχείο.

Αυτά τα δεδομένα υπεροχής των STRs & Villas καταγράφηκαν και κατά τη διάρκεια του 3ου BnB Greece Conference, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

4 δεδομένα υπεροχής των STRs & Villas. Infographic

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend