• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Νέες υποχρεωτικές οδηγίες ασφάλειας και υγιεινής

Νέες οδηγίες ασφάλειας και υγιεινής ανακοίνωσε η Airbnb, οι οποίες είναι υποχρεωτικές για οικοδεσπότες και επισκέπτες.

Στις οδηγίες περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και, για τους οικοδεσπότες και τις ομάδες τους, τήρηση της βελτιωμένης διαδικασίας καθαρισμού πέντε βημάτων. “Αυτή η δέσμευση θα βοηθήσει στην παροχή επιπλέον διαβεβαιώσεων για να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε όλους – οικοδεσπότες, επισκέπτες, κοινότητες και κυβερνήσεις”, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Airbnb.

Νωρίτερα φέτος η πλατφόρμα παρουσίασε το Enhanced Cleaning Protocol της Airbnb. Πρόκειται για ένα σύνολο οδηγιών για τον καθαρισμό και την απολύμανση που αναπτύχθηκαν υπό την καθοδήγηση κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της φιλοξενίας και της ιατρικής υγιεινής.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Ιούνιο, οι οικοδεσπότες έχουν εντάξει σε αυτό σχεδόν 1,5 εκατομμύριο καταχωρίσεις. Την ίδια ώρα, οι επισκέπτες έχουν δώσει σε αυτές τις καταχωρίσεις κατά μέσο όρο βαθμολογία 4,8* στο πεδίο της καθαριότητας. Στις αρχές της πανδημίας, η Airbnb εξέδωσε επίσης οδηγίες για χρήση μάσκας και κοινωνική απόσταση.

Οι πρακτικές ασφάλειας και υγιεινής

Τώρα η Airbnb ζητά από όλους τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να δεσμευτούν στις ακόλουθες πρακτικές ασφάλειας και υγιεινής COVID-19:

  • Όλοι οι επισκέπτες και οι οικοδεσπότες πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν κοινωνική απόσταση όταν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
  • Όλοι οι οικοδεσπότες πρέπει να δεσμευτούν να εφαρμόσουν τη βελτιωμένη διαδικασία καθαρισμού πέντε βημάτων της Airbnb έως τις 20 Νοεμβρίου.

Από αυτήν την εβδομάδα, οι οικοδεσπότες θα κληθούν να δεσμευτούν στις νέες οδηγίες όταν συνδεθούν στον λογαριασμό τους. Οι επισκέπτες θα κληθούν να συμφωνήσουν με τις οδηγίες όταν κάνουν κράτηση. Αυτό βασίζεται σε υπάρχουσες πρωτοβουλίες καθαρισμού και ασφάλειας για προσωπικές εμπειρίες Airbnb που απαιτούν από όλους τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να φορούν καλύμματα προσώπου και κοινωνική απόσταση.

Οι οικοδεσπότες πρέπει να δεσμευτούν έως τις 20 Νοεμβρίου 2020. Σε διαφορετική περίπτωση οι λογαριασμοί τους ενδέχεται να υπόκεινται σε προειδοποιήσεις, αναστολές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατάργηση από την πλατφόρμα Airbnb.

Υποστήριξη των hosts

Η Airbnb ενημερώνει διαρκώς το Resource Center με πληροφορίες, πόρους και εργαλεία προκειμένου να βοηθήσει τους οικοδεσπότες και τις ομάδες τους να τηρήσουν αυτά τα πρότυπα. Στόχος είναι η προσφορά μιας ασφαλέστερης ταξιδιωτικής εμπειρίας. Επίσης η πλατφόρμα έχει αναπτύξει το Airbnb Cleaning Hub που παρέχει στους οικοδεσπότες πρόσβαση σε εργαλεία και πόρους, όπως άρθρα, λίστες ελέγχου και προτεινόμενα αναλώσιμα.

Οι επισκέπτες συμφωνούν

Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι επισκέπτες αναζητούν τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το Airbnb μοναδικό. Ιδιωτικές κατοικίες πέρα ​​από πυκνοκατοικημένες τουριστικές και ξενοδοχειακές περιοχές, με περισσότερο χώρο και περισσότερο έλεγχο στο περιβάλλον τους. Περίπου τρεις στους τέσσερις επισκέπτες που ρωτήθηκαν πρόσφατα από την Airbnb, δήλωσαν ότι θα ένιωθαν πιο άνετα να μείνουν με τις οικογένειές τους σε ένα ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης παρά σε ένα ξενοδοχείο με άλλους ανθρώπους.

Οι νέες απαιτήσεις θα ενισχύσουν την ποιότητα των καταχωρίσεων στην πλατφόρμα. Ταυτόχρονα  θα βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα της Airbnb, οι καταχωρίσεις που εγγράφονται στο Enhanced Cleaning Protocol είναι από τις πιο δημοφιλείς. Κατά μέσο όρο καταγράφουν τρεις φορές περισσότερες κρατήσεις από τις καταχωρίσεις που δεν έχουν εγγραφεί στο πρωτόκολλο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend