• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μετά τον Σεπτέμβρη η ανάκαμψη της πληρότητας των Airbnb

ανάκαμψη πληρότητας Airbnb

Η ανάκαμψη της πληρότητας των καταλυμάτων Airbnb εκτιμάται ότι θα έρθει αργότερα απ’ ό,τι αναμενόταν, παρά την έναρξη των εμβολιασμών.

Τον Νοέμβριο, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αυξήθηκαν καθώς τα νέα για ένα εμβόλιο COVID-19 βοήθησαν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών. Με την έναρξη των εμβολιασμών, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα χρειαστεί χρόνος την ανάκαμψη στα ποσοστά πληρότητας στην Airbnb. Ωστόσο, οι εθνικές ημερήσιες τιμές αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια του 2021.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα αναλύσεων δεδομένων ακινήτων, Mashvisor’s Airbnb Market Forecast, η οποία εξέτασε ιστορικά δεδομένα σχετικά με τα ποσοστά πληρότητας της Airbnb και τις ημερήσιες τιμές σε 169 πόλεις, θα χρειαστεί έως τον Σεπτέμβριο του 2021 για να ανακάμψουν τα ποσοστά πληρότητας της Airbnb στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Mashvisor αναμένει ότι το εθνικό ποσοστό πληρότητας της Airbnb θα βελτιώνεται σταδιακά κάθε μήνα το 2021.

Τον Απρίλιο του 2021, για παράδειγμα, το μέσο προβλεπόμενο ποσοστό πληρότητας της Airbnb είναι 45,5%, σε σύγκριση με 48,9% το 2020. Μέχρι τον Μάιο, το μέσο προβλεπόμενο ποσοστό πληρότητας είναι 52,9% σε σύγκριση με 56% το 2020. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, το ποσοστό αναμένεται να είναι ίσο με αυτό του 2020, στο 61,1%.

Άνοδος τιμών

Επειδή τα ποσοστά πληρότητας της Airbnb θα παραμείνουν χαμηλότερα από τους ιστορικούς μέσους όρους για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η Mashvisor προβλέπει ότι οι ημερήσιες τιμές στην Airbnb θα είναι υψηλότερες το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Ο λόγος πιθανότατα θα είναι διπλός. Κατά τους πρώτους μήνες του 2021, καθώς οι οικοδεσπότες θα προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν το χαμένο εισόδημα με αύξηση των τιμών. Επιπλέον, όταν η ζήτηση θα αυξάνεται σταδιακά την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι οικοδεσπότες θα μπορούν να χρεώνουν υψηλότερες τιμές.

Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2021, η μέση προβλεπόμενη ημερήσια τιμή στην Airbnb είναι 188$. Τον Απρίλιο του 2020 ήταν 162$. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, η μέση προβλεπόμενη ημερήσια τιμή ανέρχεται σε 212$ σε σύγκριση με 179$ τον Οκτώβριο του 2020.

«Το εμβόλιο είναι καλό νέο για την αγορά της Airbnb και την ταξιδιωτική βιομηχανία γενικά. Αλλά η ανάκαμψη δεν θα συμβεί εν μία νυκτί», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mashvisor, Taylor Valore.

«Καθώς το εμβόλιο διατίθεται σταδιακά στο κοινό, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις κρατήσεις και τα ποσοστά πληρότητας να αυξάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Μόλις τα δεδομένα επιβεβαιώσουν ότι η πλειονότητα του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, μόνο τότε οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα αισθάνονται ασφαλείς να κάνουν ταξίδια. Και να κάνουν ξανά κράτηση στην Airbnb».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend