• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Το 3ο BnB Greece Conference αποκαλύπτει τα μυστικά του dynamic pricing

dynamic pricing

Από το Berkeley, Haas School of Business του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ο Przemyslaw Jeziorski ο οποίος κατέχει την θέση του Associate Professor Of Marketing, θα μας παρουσιάσει πως η έννοια του dynamic pricing αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, σε μια εποχή που η τουριστική δραστηριότητα έχει διακοπεί βίαια.

Πολλοί είναι αυτοί που προχώρησαν σε δραστική μείωση των τιμών τους προκειμένου να προσελκύσουν ακόμα και τους ελάχιστους ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Άλλοι το έκαναν στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Προσπάθησαν να παρέχουν στέγη σε ανθρώπους που είχαν άμεση ανάγκη. Είτε επρόκειτο για υγειονομικό προσωπικό, ασθενείς και συγγενείς ασθενών, είτε εργαζόμενους που ήθελαν να προστατεύσουν ευπαθείς ομάδες στο περιβάλλον τους.

BnB Greece Conference

Άλλοι -κυρίως σε καλοκαιρινούς παραθεριστικούς προορισμούς- ανέβασαν τις τιμές τους, σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Οι λόγοι κατανοητοί και στις δύο περιπτώσεις. Μπορεί όμως μια τέτοια πρακτική να εφαρμοστεί κάθετα; Σαφώς όχι. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων που θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους και να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά της επόμενης ημέρας.

… πρέπει να δημιουργήσετε “ευελιξία” στην τιμολόγηση. Αυτοί που θα υπερισχύσουν στο σημερινό περιβάλλον είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν τα σημεία βραχυπρόθεσμης αδυναμίας των πελατών τους χωρίς να καταστρέφουν άσκοπα τη μακροπρόθεσμη αξία τους

McKinsey report

Το dynamic pricing είναι η ενδεδειγμένη πρακτική. Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Το dynamic pricing στο 3ο BnB Greece Conference

Στο 3ο BnB Greece Conference θα έχετε την ευκαιρία να εντρυφήσετε στα μυστικά του dynamic pricing και πως θα τα εφαρμόσετε, τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης όσο και στη διαδρομή για την επόμενη μέρα. Βαθύς γνώστης της αγοράς short-term rentals & villas, ο Przemyslaw Jeziorski θα λύσει όλες τις απορίες σας!

Το 3ο BnB Greece Conference, η μοναδική διοργάνωση αποκλειστικά αφιερωμένη στον κλάδο των short-term rentals & villas, θα προσφέρει χρήσιμα εργαλεία στους επαγγελματίες της αγοράς προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψή τους. Κάντε την εγγραφή σας πατώντας στο πρώτο banner του άρθρου ή στο παρακάτω εικονίδιο.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend