• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb | Ο νέος τρόπος αναζήτησης θα περιορίσει το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού

Οι καινοτομίες στην αναζήτηση στην πλατφόρμα της, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Airbnb, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του υπερ-τουρισμού.

Αυτό υπογράμμισαν στελέχη της Airbnb. Σχολίασαν ότι ο νέος τρόπος αναζήτησης ενθαρρύνει τους χρήστες να ψάχνουν βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ανά κατηγορία ταξιδιού και όχι μόνο κατά προορισμό.

Ο στόχος, όπως τονίζουν τα στελέχη, είναι να «αναδιανεμηθούν» οι χρήστες μακριά από προορισμούς που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού, όπως η Βενετία, το Παρίσι, η Βαρκελώνη ή οι μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ.

Οι χρήστες της Airbnb θα εξακολουθούν να μπορούν να πραγματοποιούν αναζήτηση με τον συμβατικό τρόπο. Η επιλογή κατηγορίας παρέχει μια εναλλακτική λύση για να κατευθύνουν τη ζήτηση μακριά από τις περιοχές, που υποφέρουν από υπερ-τουρισμό, όπως δήλωσε ο Brian Chesky, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Airbnb.

«Αισθανθήκαμε ότι όλοι πήγαιναν στα ίδια μέρη. Απλώς πληκτρολογούν για κατάλυμα στο Λας Βέγκας, στο Ορλάντο, στο Μαϊάμι, στη Ρώμη, στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη».

«Προσπαθούμε να απλώσουμε τους χρήστες μας σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη και σε όσο το δυνατόν περισσότερες ημερομηνίες», τόνισε ο κ.Τσέσκι. Περιέγραψε το σχέδιο ως «καλό για την Airbnb», αλλά και για την αντιμετώπιση του υπερ-τουρισμού.

Οι αλλαγές

Πλέον, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν έως και 56 κατηγορίες, όπως «παραλία», «εξοχή», «εμβληματικές πόλεις» ή «σχεδιασμός καταλύματος».

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια ακίνητα έχουν επισημανθεί με διάφορα χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα. Περισσότερες κατηγορίες θα προστίθενται με την πάροδο του χρόνου.

Οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στην καρτέλα «κατηγορίες» στο επάνω μέρος της οθόνης τους, να επιλέξουν ημερομηνίες και στη συνέχεια να σαρώσουν σελίδες επιλογών με διαφορετικά σημεία τιμών σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες.

Η Airbnb προτρέπει τους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν τις φωτογραφίες τους, έτσι ώστε το προφίλ του ακινήτου τους που αναφέρει για παράδειγμα «καταπληκτικές πισίνες» να παρουσιάζει την πισίνα. Το ίδιο και για τα άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει το ακίνητο.

Υπερ-τουρισμός, τόνισε ο κ.Τσέσκι, δεν σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο ταξιδεύουν. Αλλά ότι πάρα πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα ίδια μέρη την ίδια στιγμή. Ο ίδιος εστίασε και στις δυνατότητες της Airbnb για μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή. Κάλσε μάλιστα τους χρήστες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση για δύο διαδοχικά ταξίδια ταυτόχρονα. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα για κρατήσεις σε περισσότερες από μία καταχωρίσεις για μεγαλύτερη διαμονή σε έναν μόνο προορισμό.

Σημειώνεται ότι μια άλλη αλλαγή είναι αυτή που επιτρέπει στους χρήστες της, τρεις ημέρες πριν από τη διαμονή τους σε ένα κατάλυμα, να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν το ακίνητο δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που είχε υποσχεθεί. Μέχρι τώρα, η δυνατότητα αυτή υπήρχε για μόλις 24 ώρες πριν.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend