• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Blueground: Συγκέντρωσε 180 εκατ. δολάρια σε νέο κύκλο χρηματοδότησης

Blueground νέο κύκλο χρηματοδότησης

Έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης -ύψους 180 εκατ. δολαρίων- ολοκλήρωσε η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές start-up. Ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα και πλέον έχει διεθνή παρουσία σε Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε, 140 εκατ. δολάρια αποτελούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προήλθαν από τις επενδυτικές εταιρείες WestCap (που ηγήθηκε του γύρου), Geolo Capital, Prime Ventures, και VentureFriends. Τα υπόλοιπα 40 εκατ. δολάρια αποτελούν δανειακή χρηματοδότηση από τη Silicon Valley Bank. Mε αυτόν τον νέο γύρο, η Blueground αθροιστικά έχει συγκεντρώσει 258 εκατ. δολάρια από την ίδρυσή της το 2013 – το υψηλότερο ποσό χρηματοδότησης που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα ελληνική start-up.

Σε φάση ταχείας ανάπτυξης

Η πανδημία, όπως ήταν φυσικό, ανάσχεσε την αναπτυξιακή πορεία της Blueground. Μειώνοντας τις τιμές, η εταιρεία κατάφερε να συγκρατήσει την πληρότητα στο 88%, πριν σταθεροποιηθεί στο 92%. Εξασφάλισε έτσι ταμειακές ροές για τους ιδιοκτήτες και απέδωσε επιχειρηματικά εν μέσω δυσχαιρών συνθηκών.

«Ιδρύσαμε τη Blueground με όραμα να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ένα σπίτι σε κάθε μεγάλη πόλη, προσφέροντας τους την ευελιξία και την άνεση που χρειάζονται για να εξερευνήσουν τον κόσμο».

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου,
Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground

Με τη σταδιακή χαλάρωση στον περιορισμό των μετακινήσεων ακολούθησε και η αύξηση στη ζήτηση για επιλογές ευέλικτης διαβίωσης. Έτσι, η Blueground επανήλθε σε φάση ταχείας ανάπτυξης. Πλέον έχει εδραιωθεί ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις μηνιαίες έως ετήσιες ενοικιάσεις. Το 2021 ο παγκόσμιος κύκλος εργασιών της αναμένεται να κλείσει σε 140 εκατ. δολάρια και το 2022 σε 240 εκατ. δολάρια.

«Η εμπιστοσύνη των επενδυτών μας, μας δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα. Και να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες απαιτήσεις των ανθρώπων για μεγαλύτερη ευελιξία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο νέος κύκλος χρηματοδότησης σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να καλωσορίσουμε στην ομάδα μας νέα μέλη παγκοσμίως».

300 νέες θέσεις εργασίας

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από νέο κύκλο χρηματοδότησης πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση της Blueground.

Επιπλέον, πρόθεσή της είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι να προσλάβει 300 νέα άτομα μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Οι μισοί από αυτούς θα έχουν ως βάση την Ελλάδα. Στην Ελλάδα σήμερα εργάζονται 200 άτομα και περισσότερα από 450 διεθνώς.

“Η Blueground έχει διαφοροποιηθεί με όλους τους σωστούς τρόπους. Εξαιρετική οικονομική επίδοση σε ώριμες αγορές, ιδιαίτερη ανθεκτικότητα που προστάτευσε την επιχείρηση από την αστάθεια, κορυφαίο επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών και, το σημαντικότερο, ένα μοντέλο πειθαρχημένης ανάπτυξης που οδηγεί σε ισχυρή εξωστρέφεια”, δήλωσε ο Charlie Young, Partner της WestCap και μέλος του ΔΣ της Blueground. “Για την επιτυχία που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, ο Αλέξανδρος και η ομάδα του έχουν κάνει μόνο την αρχή”.

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner της VentureFriends και μέλος του ΔΣ της Blueground, δήλωσε:

“Η Blueground αντιλήφθηκε πολύ νωρίς ένα σημαντικό κενό στην παροχή ποιοτικής και ευέλικτης διαμονής. Και οι αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε δημιουργούν μεγαλύτερη ανάγκη για την πρότασή της. Έχοντας αποδείξει τη δυνατότητα εξέλιξης και προσαρμογής, και με άνετη πλέον πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η Blueground έχει πετύχει το στόχο της να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο με τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend