• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

H Airbnb προχωρά σε split των μετοχών της

Πριν την IPO που προγραμματίζει, η Airbnb προχωρά σε split των μετοχών της σύμφωνα με e-mail που έχει σταλεί προς τους κατόχους των μετοχών της.

Η εταιρεία δήλωσε προς τους μετόχους της ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τη διάσπαση των μετοχών 2 προς 1. Η διάσπαση αυτή έχει εμφανιστεί στους λογαριασμούς τους την Τρίτη, σύμφωνα με το e-mail που στάλθηκε.

Η αξία των μετοχών της Airbnb αυξήθηκε κατά 10,4% από την τελευταία αποτίμηση που εμφανίζεται στις αναφορές αποζημίωσης προς την  Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, σύμφωνα με την ενημέρωση. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση αυτή προήλθε από το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Ο εκπρόσωπος της Airbnb με έδρα το Σαν Φρανσίσκο όμως αρνήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα.

Οι αποτιμήσεις της Airbnb βασίζονται σε αυτό που ορίζει το IRS ως “αξία εύλογης αγοράς των μετοχών”, τη συγκεκριμένη στιγμή. Συνήθως, είναι εκτιμήσεις στο “τέλος ενός εύλογου εύρους αποτίμησης που εκτελούνται από ειδικούς συμμόρφωσης” και διαφέρουν από τους υπολογισμούς στους οποίους βασίζονται οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, σύμφωνα με την Morgan Stanley’s Shareworks.

Εκτιμώμενη τιμή

Πριν από το split, οι μετοχές της Airbnb αποτιμήθηκαν στα 69,76$ η καθεμία από τις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 63,15$ στο τέλος της προηγούμενης περιόδου, σύμφωνα με το email. Μετά τo split, οι κοινές μετοχές της Airbnb αποτιμήθηκαν στα 34,88$ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση της αξίας της Airbnb συμπίπτει με την ανάκαμψη των βιβλίων της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά την εαρινή πτώση που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Η Airbnb επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την IPO. Η διάσπασ μετοχών μειώνει την τιμή των μετοχών για επενδυτές IPO, ενώ διπλασιάζει τις μετοχές των τρεχόντων κατόχων, έτσι ώστε η αξία των μετοχών τους να παραμένει αμετάβλητη. Η αγοραία αξία του συνολικού αριθμού μετοχών σε split είναι επίσης αμετάβλητη.

Η εταιρεία δήλωσε τον Αύγουστο ότι είχε υποβάλει εμπιστευτικά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αίτημα για IPO.

Δηλώσεις

Ο Brian Chesky είχε αρχικά την πρόθεση να ξεκινήσει τη διαδικασία εισαγωγής με το SEC στις 31 Μαρτίου. Αυτό ήταν πριν από το κλείσιμο των συνόρων εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Από τότε η Airbnb βρέθηκε αντιμέτωπη με ακυρώσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ανάκτηση κρατήσεων

Η Airbnb ανέκαμψε από την πανδημία πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι άνθρωποι αναζήτησαν μακροχρόνια, αγροτικά καταλύματα για να ξεφύγουν από τα καυτά σημεία και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες εργασίας από το σπίτι. Η ανάκαμψη αυτή προήλθε κυρίως από την αγορά των ΗΠΑ.

Άρχισε να βλέπει σημάδια ανάκαμψης τον Ιούνιο, με τις κρατήσεις να μειώνονται μόνο κατά 30% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι έχει προχωρήσει και σε μαζικές απολύσεις.

Η αξία της

Η Airbnb εκτιμήθηκε στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο αλλά βρέθηκε και με χρέος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό το βάρος της πανδημίας, τα οποια δανείστηκε από επενδυτές. Αυτή ήταν μια σημαντική πτώση από την προηγούμενη μέγιστη αποτίμησή της το 2017 που έφτανε τα 31 δισεκατομμυρία δολαρία.

Πολλές φορές οι αναγνώστες μας έχουν αναφερθεί στις δύσκολες καταστάσεις που έχει αντιμετωπήσει η πλατφόρμα.

Η αγοραία αξία της Airbnb σε μια IPO θα βασίζεται στις υπάρχουσες μετοχές συν τις νεοεκδοθείσες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend