• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Σε φάση χρηματοδότησης μπαίνει η Airbnb

Σε φάση χρηματοδότησης μπαίνει η Airbnb. Θα χρηματοδοτηθεί με ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τις εταιρείες Silver Lake και Sixth Street Partners.

Η κίνηση αυτή γίνεται ώστε να βοηθήσουν την πλατφόρμα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού και να μην μπει σε περιπέτειες.

Τα κεφάλαια θα διοχετευθούν προς τους hosts της Airbnb ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψουν στην εταιρία να ενισχυθεί για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές απώλειες.

Αυτή η φάση χρηματοδότησης της Airbnb έρχεται σε μια περίοδο που οι εταιρείες του τουριστικού κλάδου προσπαθούν να ετοιμαστούν για το μέλλον.

Ο CEO της Airbnb, Brian Chesky πιστεύει ότι με την ανάκαμψη του τουρισμού θα υπάρχει έντονη διάθεση από τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τοποθεσίες κοντινές στους τόπους διαμονής τους.

Πιστεύει ότι η Airbnb θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε 3 πυλώνες που είναι:

  1. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών
  2. Οι μακροπρόθεσμες διαμονές
  3. Τα Airbnb Experiences

Όσον αφορά τους hosts ο Brian Chesky αναφέρει ότι

“θα επενδύσουμε σε αυτούς και θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους στο δίκτυό μας”

Όμως η Airbnb δεν έχει ξεκαθαρίσει τους τρόπους που θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Για τις μακροπρόθεσμες διαμονές, ήδη έχει δημιουργηθεί μια στρατηγική η οποία περιλαμβάνει και προσφέρει νέα εργαλεία προς τους hosts.

Για τα Airbnb Experiences θα υπάρξει μέριμνα για δράσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά τις περιόδους των διακοπών.

Η Airbnb θα διαθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια από το συνολικό ποσό στο Superhost Relief Fund.

Το fund αυτό παρέχει δωρεές ύψους 15 εκατ. δολαρίων προς τους hosts. Στόχος είναι οι hosts να αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την πληρωμή των ενοικίων και των υποθηκών τους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend