• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Το 2020 η εισαγωγή της Airbnb στο Χρηματιστήριο

Η Airbnb ανακοίνωσε σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2019, ότι πρόκειται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο το 2020. Η startup δεν καθόρισε χρονοδιάγραμμα, πέραν του “μέσα στο 2020”.

Η Airbnb δεν διευκρίνισε εάν έχει καταθέσει τα απαραίτητα εμπιστευτικά έγγραφα για την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO). Σε αυτά θα περιλαμβάνονται βασικές οικονομικές πληροφορίες που καλούνται να εξετάσουν οι πιθανοί επενδυτές. Εκπρόσωπος της Airbnb αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε αν έχουν κατατεθεί τα έγγραφα.

Η αξία της πλατφόρμας καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τον Σεπτέμβριο 2017 είχε καθοριστεί στα 31 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το PitchBook.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς άλλωστε, η Airbnb ακολούθησε μια πορεία σημαντικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν και εξαγορές άλλων stratups ή και δυνητικών ανταγωνιστών.

Αρκετές startup μπήκαν το 2019 στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της Uber και Lyft, που μπήκαν νωρίτερα φέτος, διαπραγματεύονται σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν με την οποία εισήχθησαν. Αντίθετα, οι τεχνολογικές startup Zoom, Slack, PagerDuty, CloudFlare και το Pinterest αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται σε τιμή υψηλότερη από την IPO.

Η Αρχική Δημόσια Προσφορά της Airbnb αναμένεται με ανυπομονησία από τη Wall Street. Η εταιρεία είχε έσοδα άνω του 1 δις. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με το TechCrunch. Το Νοέμβριο, ο πρώην αντιπρόεδρος του Amazon, Dave Stephenson, εντάχθηκε στο δυναμικό της Airbnb, ενισχύοντας τις ελπίδες της αγοράς ότι η εταιρείες ετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend