• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Brian Chesky: Όταν η αγορά θα είναι έτοιμη, θα είμαστε έτοιμοι

Η Airbnb αναδιοργανώνει τη διοικητικό της επιτελείο με στόχο να αναζωογονήσει τα σχέδια της για μια δημόσια εγγραφή (IPO). Αυτό συμβαίνει καθώς έχει αρχίσει να καταγράφει σημάδια ανάκαμψης από τo βαρύ χτύπημα που έχει δεχθεί από την αρχή της πανδημίας.

“Όταν η αγορά είναι θα έτοιμη, θα είμαστε έτοιμοι”

έγραψε ο Brian Chesky σε email του, το οποίο έστειλε σε υπαλλήλους της εταιρίας την Τετάρτη. Ανέφερε επίσης ότι μια IPO θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το 2020 χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι δεσμευτικό. Ήμασταν κάτω, αλλά δεν είμαστε έξω από την αγορά τόνισε.

Bryan Chesky, CEO, Airbnb

Το μήνυμα του Brian Chesky, στάλθηκε μετά την συνάντηση του με το προσωπικό της εταιρίας όπου ανακοινώθηκε ότι ο Greg Greeley θα παραιτηθεί από πρόεδρος της Homes, την κύρια πλατφόρμα ενοικίασης και πώλησης σπιτιών της εταιρείας. Η παραίτησή του έρχεται δύο χρόνια μετά την πρόσληψή του, προερχόμενος από την Amazon.

Ο Brian Chesky είπε ότι ο κ. Greeley ήταν ένας “απίστευτος συνεργάτης για μένα και δεν μπορώ να τον ευχαριστήσω αρκετά για όσα έχω μάθει από αυτόν”.

Αν πρόκειται όμως να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, πρέπει να επιστρέψουμε σε μια υπέροχη εμπειρία φιλοξενίας, είπε ο Brian Chesky αιτιολογώντας τις αλλαγές στη διοίκηση.

Η σκυτάλη στη Catherine Powell

Airbnb Experiences
Catherine Powell

Τη σκυτάλη παίρνει η Catherine Powell, η οποία είναι επικεφαλής του προϊόντος  Experience της Airbnb. Θα γίνει επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας. Ενός νεοσύστατου τμήματος που θα ενσωματώνει τόσο τους υπάρχοντες τομείς όσο και την κοινή χρήση σπιτιού.

Η κα Powell είναι Βρετανίδα, πρώην στέλεχος της Walt Disney και του BBC Worldwide. Η Catherine Powell εντάχθηκε στη Airbnb στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Στην Airbnb βλέπουν ενθαρρυντικά σημάδια

«Η επιχείρησή μας δεν έχει ανακάμψει, αλλά βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια», δήλωσε η Airbnb με ανάρτηση στο blog της.

Στην ανάρτηση της ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα είδε τους επισκέπτες να πραγματοποιούν κρατήσεις για περισσότερες από 1 εκατομμύριο νύχτες σε μία μέρα και για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Ωστόσο, περίπου οι μισές από αυτές τις κρατήσεις αφορούσαν τοποθεσίες σε απόσταση μικρότερη των 300 μιλίων από τα σπίτια των επισκεπτών και η τιμή διανυκτέρευσης ήταν κατά μέσο όρο κάτω από 100$.

PJM013418Q322-Pasadena_House

Τα κέρδη για οικοδεσπότες σε αγροτικές περιοχές αυξήθηκαν κατά 25% τον Ιούνιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στις αστικές αγορές όπως, η Βοστώνη, το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη οι κρατήσεις είναι ακόμη πολύ χαμηλά σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA.

Η Airbnb απέδωσε την πτώση της, στην πανδημία του κορονοϊού όπου και απέλυσε το 25% του εργατικού της δυναμικού. Συνολικά απέλυσε 1.900 υπαλλήλους τον Μάιο ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους και της επιστροφής στις βασικές δραστηριότητες της.

Διέκοψε τα σχέδια της για ενσωμάτωση επιλογών μεταφοράς στην πλατφόρμα της, καθώς και τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός εσωτερικού στούντιο πολυμέσων που είχε σκοπό την παραγωγή περιεχομένου το οποίο θα σχετιζόταν με τα ταξίδια.

Μείωσε επίσης τις επενδύσεις σε ξενοδοχεία και την Lux. Την υπηρεσία που στοχεύει σε ενοικιάσεις καταλυμάτων υψηλών προδιαγραφών.

Η Airbnb έχει  χρέος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ προχώρησε σε σύναψη δανείων ύψους 1 δις τον Απρίλιο, όταν ήταν προφανές ότι οι ταξιδιώτες θα έμεναν στο σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με όσα δήλωσε στις 29 Ιουνίου ο ίδιος ο Brian Chesky όπου τόνισε ότι:

Τα διεθνή ταξίδια ίσως δεν επανακάμψουν ποτέ πλήρως

 

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend