• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Τα διεθνή ταξίδια ίσως δεν ανακάμψουν ποτέ πλήρως

Τα διεθνή ταξίδια ίσως δεν ανακάμψουν ποτέ πλήρως, δήλωσε ο συνιδρυτής της Airbnb Brian Chesky, σε συνέντευξή του στο Axios.

Ο ίδιος βλέπει ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν περισσότερο εντός των χωρών τους και μάλλον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα ταξίδια δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως την προ-Covid εποχή

Ο Chesky τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μεταλλάξεις δεκαετιών συμβαίνουν μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Επεσήμανε ότι το ταξίδι έχει αλλάξει πιο δραστικά από ό,τι στην εποχή της μεγάλης ύφεσης του 2008.

Οι νέες τάσεις

Μιλώντας μέσω Zoom από το σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο, ο Chesky ανέφερε τις τάσεις που δείχνουν τα στοιχεία της Airbnb:

  • Οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν με αεροπλάνα, δε διασχίζουν σύνορα, δεν ταξιδεύουν σε πόλεις, δεν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.
  • Μπαίνουν σε αυτοκίνητα. Ταξιδεύουν σε κοινότητες που βρίσκονται 200 μίλια μακριά ή λιγότερο. Αυτές είναι συνήθως πολύ μικρές κοινότητες. Μένουν σε σπίτια και μένουν περισσότερο.

Τα ταξίδια εντός συνόρων έχουν ανακάμψει στα προηγούμενα επίπεδα. Αλλά τα διεθνή ταξίδια παραμένουν εκτός, κάτι που είναι καταστροφικό για την Airbnb.

  • «Οι άνθρωποι, μια μέρα, θα επιστρέψουν στα αεροπλάνα», είπε ο Τσέσκι. «Αλλά μια αρκετά μόνιμη αλλαγή είναι… η αναδιανομή του πού πηγαίνουν οι ταξιδιώτες».
  • Στο παρελθόν, στο πλαίσιο του «μαζικού τουρισμού», «οι ταξιδιώτες περιορίζονταν σε 50 ή 100 πόλεις. Ξέρετε, όλοι πήγαιναν στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο. Έμεναν στην περιοχή που έχει ξενοδοχεία, χρησιμοποιούσαν decker bus. Περιμέναν στην ουρά για να βγάλουν μια selfie μπροστά από ένα αξιοθέατο».
  • «Νομίζω ότι αυτό θα αποτελεί μικρότερο ποσοστό των ταξιδιών στο μέλλον. Και νομίζω ότι θα μετακινηθεί κάπως, ή τουλάχιστον θα εξισορροπηθεί, από άτομα που επισκέπτονται μικρότερες κοινότητες».

Τέλος, ο Chesky θεωρεί ότι ο business και ο συνεδριακός τουρισμός θα υποφέρουν για ένα διάστημα. «Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται να πάρουν αεροπλάνο για να κάνουν μια συνάντηση. Θα πουν, σε συνάντησα σε ένα γραφείο αλλά τώρα είμαστε στο Zoom”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend