• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: 1900 απολύσεις και περιορισμός δραστηριοτήτων

Σε 1900 απολύσεις προβαίνει η Airbnb, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Μπράιαν Τσέσκι. Με επιστολή προς τους εργαζόμενούς του, ανακοίνωσε την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του προσωπικού του παγκοσμίως.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας»

O διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών τόνισε: «Η δραστηριότητα της Airbnb δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Τα έσοδα φέτος αναμένεται να μειωθούν πάνω από 50% σε σχέση με το 2019».

H Airbnb έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι απολυμένοι των ΗΠΑ θα λάβουν 14 εβδομάδες βασικής αμοιβής συν μια επιπλέον εβδομάδα για κάθε χρόνο που εργάζονταν στην Airbnb. Η Airbnb θα παρέχει επίσης 12 μήνες υγειονομικής περίθαλψης για απολυμένους υπαλλήλους των ΗΠΑ, σημείωσε. Η 11η Μαΐου θα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα για τους υπαλλήλους της Airbnb που επηρεάζονται σε ΗΠΑ και Καναδά.

Επιστροφή αποκλειστικά στα STR

Η Airbnb θα σταματήσει έργα που σχετίζονται με ξενοδοχεία, μεταφορές και πολυτελείς διαμονές (Airbnb Luxe), δήλωσε ο Τσέσκι.

Το 2019 η Airbnb απέκτησε την HotelTonight. Φαίνεται ότι θα την κρατήσει, αλλά δεν στοχεύει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με νέες μονάδες.

«Τα ταξίδια σε αυτόν τον νέο κόσμο θα φαίνονται διαφορετικά και πρέπει να εξελίσσουμε την Airbnb ανάλογα»

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να παρέχει μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων όπως οι ανταγωνιστές της Booking.com και Expedia.

Ωστόσο η πλατφόρμα θα διατηρήσει το κομμάτι Experiences, αν και εκτιμάται ότι δημιουργούν μεγάλες απώλειες για την Airbnb.

Επιστροφή στις ρίζες της λοιπόν για την Airbnb, η οποία φαίνεται να εγκαταλείπει το σχέδιό της να μετατραπεί σε super brand του τουρισμού.

Απομακρύνεται η δημόσια εγγραφή

Ο Τσέσκι δεν ανέφερε τίποτα στο email του προς τους υπαλλήλους σχετικά με την προοπτική δημόσιας εγγραφής, η οποία σχεδιαζόταν για το 2020. Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος αναγνώρισε πρόσφατα ότι αυτά τα σχέδια είναι σε αναμονή.

Οι απολύσεις στην Airbnb, που δεν εστιάζει πλέον σε ξενοδοχεία και δεν επεκτείνεται στο κομμάτι των μεταφορών, κάνουν την εταιρεία λιγότερο ελκυστική για δημόσια εγγραφή στο άμεσο μέλλον. Στην πιο πρόσφατη άντληση κεφαλαίων, η αποτίμηση της Airbnb είχε μειωθεί σε περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια, από 31 δισ. πριν από μερικά χρόνια.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend