• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Στα ταξίδια πολυτελείας επεκτείνεται η Airbnb

Στα ταξίδια πολυτελείας επιχειρεί να επεκταθεί η Airbnb, προσφέροντας ακίνητα για ενοικίαση έναντι έως και 1 εκ. δολαρίων την εβδομάδα.

Η πλατφόρμα που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια με την υπόσχεση φθηνής διαμονής σε φουσκωτά στρώματα, πέρασε στην ενοικίαση διαθέσιμων δωματίων σπιτιών και κατόπιν ολόκληρων σπιτιών. Ακολούθησε το Airbnb Plus και τα boutique ξενοδοχεία. Σήμερα εισάγει το Airbnb Luxe, μια νέα εμπειρία πολυτέλειας, που -όπως υπόσχεται- «κάνει το προσωποποιημένο ταξίδι πιο προσιτό για τον καθένα».

Το Airbnb Luxe παρέχει πρόσβαση σε μοναδικές ιδιοκτησίες με εξειδικευμένους διοργανωτές ταξιδίων που διασφαλίζουν ειδικές εμπειρίες και υπηρεσίες. Με σπίτια που αποτελούν προορισμούς από μόνοι τους, οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν σε απίστευτα μέρη, όπως βραβευμένα σπίτια στη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική, κάστρα στη Γαλλία και ιστορικές βίλες στην Τοσκάνη. Οι λάτρεις της λογοτεχνίας μπορούν να αναζητήσουν έμπνευση και πολυτέλεια στο παραλιακό The Fleming Villa στη Τζαμάικα όπου ο Ίαν Φλέμινγκ έγραψε τα διάσημα κατασκοπικά του μυθιστορήματα. Άλλοι μπορεί να προτιμούν την απόλυτη ιδιωτικότητα και αποκλειστικότητα, κάνοντας κράτηση ενός ολόκληρου νησιού στη Γαλλική Πολυνησία, το Nukutepipi.

Casa Koko, Punta Mita, Mexico

Τα κριτήρια

Η Airbnb Luxe βασίζεται στη βαθιά γνώση των ταξιδιών πολυτελείας που απέκτησε η Airbnb από την εξαγορά της Luxury Retreats το 2017. Αυτή η νέα κατηγορία ξεκινά με περισσότερα από 2.000 καταγραμμένα σπίτια σε όλο τον κόσμο, καθένα από τα οποία περνάει αυστηρή αξιολόγηση σε περισσότερα από 300 κριτήρια που αφορούν τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη λειτουργία. Αυτά περιλαμβάνουν αυξημένα πρότυπα σχεδίασης σε διάφορους τομείς, από υλικά υψηλής ποιότητας και μοναδικά χαρακτηριστικά, μέχρι χώρους που φιλοξενούν ομάδες, εξαιρετικά λειτουργικό σχεδιασμό, συσκευές που απευθύνονται σε σεφ, επαρκή αριθμό μπάνιων που αντιστοιχούν σε κάθε υπνοδωμάτιο.

Τα σπίτια αξιολογούνται επίσης από τις ιδιαιτερότητες που διαθέτουν, από την τοποθεσία και το περιβάλλον τους, καθώς και από τις υπηρεσίες που προσφέρουν – όπως η μεσαιωνική εμπειρία farm-to-table του Castello di Vicarello στην Τοσκάνη, το υπερσύγχρονο αλλά eco-friendly Te Kahu στη Νέα Ζηλανδία, ή οι υπηρεσίες σεφ, οδηγού και μπάτλερ που συνοδεύουν τα Grace Bay Residences στο Τερκς και το Κάικος.

Te Kahu, Wanaka, New Zealand

Κάθε κράτηση Airbnb Luxe παρέχει πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο σε έναν αποκλειστικό, άρτια εκπαιδευμένο σχεδιαστή ταξιδιού, ο οποίος εξασφαλίζει ότι η διαμονή είναι προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες του ταξιδιώτη σε κάθε βήμα της διαδρομής. Αυτό περιλαμβάνει την εξασφάλιση άψογης κράτησης και check-in, το συντονισμό τοπικών εμπειριών και δραστηριοτήτων και την οργάνωση ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών από τη φροντίδα των παιδιών, έως τους ιδιωτικούς σεφ και θεραπευτές μασάζ.

Οι σημερινοί ταξιδιώτες πολυτελείας λαχταρούν κάτι περισσότερο από καταλύματα υψηλής ποιότητας. Αναζητούν μετασχηματισμό και εμπειρίες που τους αφήνουν να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι μεταξύ τους αλλά και με τον προορισμό. Με την Airbnb Luxe εφαρμόζουμε την ίδια προσέγγιση που έχουμε χρησιμοποιήσει από τότε που ξεκινήσαμε την Airbnb πριν από 11 χρόνια – δημιουργώντας τοπικές, αυθεντικές και μαγικές στιγμές ταξιδιού, τώρα σε καταπληκτικά μέρη για διαμονή – για να ξανασχεδιάσουμε τον τρόπο οι άνθρωποι που σκέφτονται και βιώνουν τα ταξίδια πολυτελείας.

Brian Chesky, Συνιδρυτής, CEO και Head of Community Airbnb

Είτε οι επισκέπτες κάνουν island hopping στην Καραϊβική, είτε διακοπές για σκι στις Άλπεις, οι σχεδιαστές ταξιδιού εξασφαλίζουν ότι κάθε απόδραση είναι μοναδική όπως και οι ταξιδιώτες που την επιλέγουν. Δημιουργώντας δρομολόγια με βάση τους συγκεκριμένους στόχους των επισκεπτών που συνδυάζονται με την τοπική γνώση από εμπειρογνώμονες στο χώρο, οι σχεδιαστές ταξιδιών είναι εκεί για να απλοποιήσουν το ταξίδι και να εξασφαλίσουν ότι κάθε ταξιδιώτης έχει μια μοναδική και αξέχαστη διαμονή.

Αστική πολυτέλεια

Εκτός από κάστρα και σαλέ, η Airbnb Luxe ανοίγει επίσης την πόρτα σε θεαματικά μέρη σε πόλεις. Ξεκινώντας με τις τοποθεσίες που ήδη υπάρχουν στην πλατφόρμα – είτε πρόκειται για το Kensington oasis ή το Sloane Square penthouse, και αυτό το French Country estate στο Λος Άντζελες – θα προστεθούν φέτος απίστευτα ακίνητα σε άλλες τουλάχιστον 12 πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μιλάνου, του Παρισιού και του Όστιν.

Το λανσάρισμα του Airbnb Luxe βοηθά επίσης στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης από τους πελάτες της Airbnb για πολυτελείς ιδιοκτησίες και εμπειρίες. Το 2018, ο αριθμός των κρατήσεων Airbnb για καταχωρήσεις ύψους τουλάχιστον $ 1.000 ανά διανυκτέρευση αυξήθηκε περισσότερο από 60%. Το αυξημένο ενδιαφέρον για πολυτελή ταξίδια στην Airbnb συμβαδίζει με τις ευρύτερες τάσεις: οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αγορά πολυτελών ταξιδιών αξίζει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι έτοιμη να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend