• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Στην ενίσχυση των Experiences στοχεύει η Airbnb

Airbnb Experiences

Η Airbnb ανακοίνωσε το διορισμό της Catherine Powell ως Επικεφαλής της Airbnb Experience. Σε αυτό το ρόλο, η Powell θα διευθύνει μια ομάδα που θα καλύπτει πέντε ηπείρους και θα εργάζεται για να αυξήσει τον αριθμό των Εμπειριών υψηλής ποιότητας που προσφέρονται στους ταξιδιώτες και να υποστηρίξει τους Airbnb Experience Hosts.

Βετεράνος της Walt Disney Company, η Powell έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες για να προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Ο διορισμός της έρχεται καθώς οι καταναλωτές, ιδιαίτερα οι Millennials και Generation Z, επιλέγουν όλο και περισσότερο να ξοδεύουν το χρόνο και τα χρήματά τους σε τοπικά, αυθεντικά πράγματα αντί για καταναλωτικά αγαθά. Η Euromonitor εκτιμά ότι “τα έξοδα των καταναλωτών σε εμπειρίες αναμένεται να αυξηθούν από 5,8 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2016 σε 8 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2030.”

Η Airbnb Experiences ξεκίνησε το 2016, και έκτοτε οι ανάπτυξή τους είναι ραγδαία. Σήμερα, προσφέρονται πάνω από 40.000 Εμπειρίες σε περισσότερες από 1.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι Εμπειρίες της Airbnb δίνουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εμβαθύνουν στις τοπικές κοινότητες. Οι εμπειρίες είναι μοναδικές, με πολλές από αυτές να είναι διαθέσιμες μόνο στην Airbnb. Και κάθε Εμπειρία εξετάζεται για να διασφαλίσει ότι πληροί τα πρότυπα ποιότητας πριν εισαχθεί στην πλατφόρμα Airbnb.

“Σήμερα, οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στα πράγματα που κάνουν, και όχι στα πράγματα που αγοράζουν”, δήλωσε ο συνιδρυτής Airbnb και διευθύνων σύμβουλος Brian Chesky. “Πιστεύω ότι η Airbnb Experiences θα γίνει μια τεράστια επιχείρηση. Δεν έχουν όλοι σπίτι για ενοικίαση, αλλά όλοι έχουν μια ιστορία, ένα πάθος ή ένα ταλέντο που μπορούν να μοιραστούν».

Η ανάπτυξη των Airbnb Experiences

Το 2019, η Airbnb εγκαινίασε νέες κατηγορίες Εμπειριών όπως Airbnb Adventures, Cookery Experiences και Animal Experiences.

Για παράδειγμα, οι εμπειρίες μαγειρικής προσφέρουν στους επισκέπτες από εκμάθηση συνταγών γαμήλιων γεύσεων έως παραδοσιακή μαγειρική του Ουζμπεκιστάν.  Οι Animal Experiences βοηθούν τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τα ζώα φροντίζοντάς τα, καθοδηγούμενοι από εξειδικευμένους οικοδεσπότες, και θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τον τουρισμό των ζώων. Η Airbnb θα ξεκινήσει και νέες κατηγορίες το επόμενο έτος.

Ξεκίνησε αργά αλλά σταθερά:

  • Στις 10 από τις πιο δημοφιλείς αγορές Εμπειριών (Παρίσι, Μπαλί, Ρώμη, Μεξικό, Λονδίνο, Λισαβόνα, Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, Λος Άντζελες και Αβάνα), ο αριθμός των διαθέσιμων εμπειριών σχεδόν διπλασιάστηκε από τις αρχές του 2019 έως τις αρχές του 2020, από 3.800 σε πάνω από 7.500.
  • Ο αριθμός των κρατήσεων Εμπειριών στο Μπαλί σχεδόν τριπλασιάστηκε από το 2018 στο 2019. Στη Ρώμη ο αριθμός των κρατήσεων αυξήθηκε κατά 161%. Στην πόλη του Μεξικού, 95%.
  • Ο αριθμός των επισκεπτών που πραγματοποίησαν μια Εμπειρία Airbnb από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2018.
  • Το 2019 σε ορισμένες πόλεις όπως το Σιάτλ, το Σίδνεϊ και το Σάο Πάολο, πάνω από το 15% όλων των κρατήσεων πραγματοποιήθηκαν από τοπικούς χρήστες.
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend