• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Η Airbnb προσφέρει πλέον και ταξίδια περιπέτειας

Μετά την εκρηκτική άνοδο στην παροχή υπηρεσιών διαμονής και εμπειριών, η Airbnb προσφέρει πλέον και ταξίδια περιπέτειας. Πρόκειται για το Airbnb Adventures, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή, περιηγήσεις, δραστηριότητες και γεύματα. Τα πακέτα διαρκούν από τρεις μέρες έως μια εβδομάδα και αφορούν κάτι περισσότερο από ένα city walking tour.

Οι εμπειρίες καθοδηγούνται από ντόπιους ειδικούς του προορισμού αλλά και εταιρείες περιηγήσεων. Οι οικοδεσπότες συντονίζουν τον εξοπλισμό και τις τοπικές μετακινήσεις.

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα τη διάρκεια και τη φύση του ταξιδιού. Οι οικοδεσπότες προσφέρουν τιμές από 79 δολάρια για ένα μονοήμερο ταξίδι μέχρι 5.000 δολάρια για ταξίδι 10 ημερών.

Airbnb ταξίδια περιπέτειας
Airbnb Adventures και στην Ελλάδα

Σήμερα, ημέρα έναρξης του Airbnb Adventures, υπάρχουν πάνω από 200 ταξίδια περιπέτειας στην πλατφόρμα. Είτε δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την Airbnb, είτε παρέχονται από μικρούς, τοπικούς φορείς που συνήθως δεν βρίσκονται σε καμία άλλη μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων.

Μεταξύ αυτών υπάρχει και μια στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει ιππασία αλλά και birdwatching στη λίμνη Κερκίνη, στη Βόρεια Ελλάδα και 3 διανυκτερεύσεις. Η τιμή του είναι 120 ευρώ το άτομο.

Και ο Γύρος του Κόσμου

Με αφορμή την έναρξη των ταξιδίων αυτών, η Airbnb προσφέρει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες που έχει εμπνευστεί από τις περιπέτειες του Ιούλιου Βερν πριν 150 χρόνια. Περιλαμβάνει ταξίδι σε 18 χώρες, 6 ηπείρους, 2 ωκεανούς, 5 θάλασσες και 8 είδη μεταφοράς (συμπεριλαμβάνει αερόστατο). Οι κρατήσεις είναι διαθέσιμες από τις 20 Ιουνίου με αναχώρηση από το Λονδίνο την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Κοστίζει 4.285 ευρώ το άτομο (χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια προς το σημείο αναχώρησης και από το σημείο άφιξης).

Ταξίδια περιπέτειας με πρότυπα ασφάλειας

Τα ταξίδια περιπέτειας Airbnb Adventures πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Η Airbnb ενημερώθηκε για την ασφάλεια και τις βέλτιστες πρακτικές από την Adventure Travel Trade Association (ATTA).

Σύμφωνα με την Ένωση ATTA η παγκόσμια αγορά ταξιδίων περιπέτειας το 2017 αποτιμάται σε 683 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 21% σε σχέση με το 2012.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend