• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΝΕΑ

H Airbnb λανσάρει τη νέα κατηγορία Cooking Experiences

H Airbnb λανσάρει τη νέα κατηγορία Cooking Experiences, μετά την Animal Experiences, με αμέτρητες δραστηριότητες που αφορούν τη μαγειρική και τα ταξίδια. Αφορμή στάθηκε ο μεγάλος αριθμός των κρατήσεων που αφορούν εμπειρίες σχετικά με τη μαγειρική. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 οι κρατήσεις για τις εν λόγω δραστηριότητες είχε αυξηθεί κατά 160%. 

Η νέα κατηγορία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κατανοήσουν την κουλτούρα του τόπου που επισκέπτονται μέσω του φαγητού. Διοργανωτές των εμπειριών θα είναι τοπικές οικογένειες, αγρότες, μάγειρες αλλά και τοπικές προσωπικότητες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν με τον Damian D’Silva από τη Σιγκαπούρη και να παρακολουθήσουν εργαστήριο αραβόσιτου στο Μεξικό με τον γνωστό σεφ Enrique Olvera. Ενδεικτικά τρεισήμισι ώρες με τον πρώτο κοστίζει 36 δολάρια ανά άτομο και 17 δολ. για τέσσερις ώρες με το δεύτερο. Οι ταξιδιώτες θα έχουν πρόσβαση σε 3.000 συνταγές σε περισσότερες από 75 πόλεις παγκοσμίως.

Διαγωνισμός για τους 100 καλύτερους μάγειρες 

Η Airbnb για να γιορτάσει τη νέα κατηγορία “Cooking Experiences”, ανακοίνωσε έναν διαγωνισμό για την ανάδειξη των 100 καλύτερων μαγείρων παγκοσμίως. Οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν αίτηση κι από αυτούς θα επιλεχθούν οι 100. Οι επικρατέστεροι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Pollenzo της Ιταλίας, μαγειρεύοντας δίπλα σε ειδικούς στον τομέα της γαστρονομίας. Το ταξίδι θα αποτελείται από ποικίλα εργαστήρια, γευσιγνωστικές συναντήσεις,  επισκέψεις και μαθήματα στις εγκαταστάσεις. Θα διεξαχθούν τέσσερα μαθήματα που θα έχουν διάρκεια πέντε ημερών. Κάθε μία από τις τέσσερις συνεδρίες μαθημάτων θα έχει 25 θέσεις, από τις 15, 22, 29 και 6 Ιουλίου 2020.

Ανάμεσα στους δάσκαλους θα είναι ο Κορεάτης David Chang με τη μαμά του Cheri αλλά και οι Ιταλίδες Nonna Nerina και η κόρη της Chiara. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εβδομαδιαία μαθήματα. Οι δάσκαλοι θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τους μαγειρικούς τους ορίζοντες. Επιπλέον,θα επεκτείνουν τις γνώσεις τους με μαθήματα από τη Luisa Torri, Διευθυντή Έρευνας και Αναπληρωτή Καθηγητή Αισθητικών Επιστημών. Τα μαθήματα θα αφορούν τον τρόπο αναγνώρισης των γεύσεων και των αρωμάτων σε προϊόντα όπως το κρασί, το τυρί και η σοκολάτα.

Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αξιοποιούν τις γαστρονομικές τους παραδόσεις.. Στο τέλος του προγράμματος θα γράψουν τη δική τους συνταγή στο πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Airbnb. 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend