• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Διαφορετικές εικόνες στα χερσαία σύνορα για τους τουρίστες

χερσαία σύνορα

Πρώτη μέρα που άνοιξαν τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας και οι εικόνες στους τελωνειακούς σταθμούς ήταν διαφορετικές ανάλογα το σημείο εισόδου. Οι επισκέπτες της χώρας βρέθηκαν από πολύ νωρίς στα σύνορά μας με Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, όμως αντιμετώπισαν διαφορετικές εικόνες σε κάθε σημείο εισόδου.

Απαγόρευση εισόδου από Βόρεια Μακεδονία

Θύματα αυτής της κατάστασης υπήρξαν αρκετοί Σέρβοι και όσοι προσήλθαν μέσω Βόρειας Μακεδονίας.

Στον τελωνειακό σταθμό της Δοϊράνης υπήρξε μεγάλη αναστάτωση αφού οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε μια αιφνιδιαστική αλλαγή.

Το βράδυ της Κυριακής, με δημοσίευση σε ΦΕΚ, ανακοινώθηκε ότι τα χερσαία σύνορα για τους πολίτες τρίτων χωρών θα ανοίξουν στις 30 Ιουνίου αντί για σήμερα.

Αυτή η αλλαγή δημιούργησε προβλήματα στους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος. Κυρίως στην Πιερία, τη Χαλκιδική και στην Καβάλα.

Πολλοί ταξιδιώτες, έχοντας προβεί σε κρατήσεις, ξεκίνησαν από το Βελιγράδι ή αλλού, οδικώς για την Ελλάδα. Έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Κάτι που ίσχυε πριν τη χθεσινοβραδινή αιφνιδιαστική αλλαγή.

Car ride on road in sunny weather, motion blur

Διαφορετική η κατάσταση στα σύνορα με τη Βουλγαρία

Εντελώς διαφορετική η εικόνα στα σύνορα με τη Βουλγαρία αφού η είσοδος στη χώρα είναι ελεύθερη. Τόσο ελεύθερη που δεν ζητούνται και δεν ελέγχονται ούτε τα καν τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου. Για δειγματοληπτικά test ούτε λόγος.

Ευνοημένοι είναι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, τόσο οι ίδιοι οι Βούλγαροι όσο και Ρουμάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί κ.λπ.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή τη φάση της επαναλειτουργίας του τουρισμού της χώρας μας. Κάτι που το πιστεύουμε εδώ και αρκετό καιρό και το έχουμε γράψει σε άρθρο μας.

Το BnB News επικοινώνησε με αρκετούς hosts στη Βόρεια Ελλάδα που μας επιβεβαίωσαν τα γεγονότα ενώ μερικοί καλωσόρισαν τους πρώτους guests της σεζόν.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend