• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb | Εκστρατεία για την ασφάλεια της πισίνας στα καταλύματά της

ασφάλεια πισίνας

Μια μεγάλη καμπάνια για να εκπαιδεύσει τους οικοδεσπότες στην ασφάλεια της πισίνας ξεκινά η Airbnb. Ήδη από τα τέλη Μαρτίου, είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διακοπές σε σπίτια με πισίνα αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα, σε συνεργασία με έμπιστους ειδικούς, θα κατευθύνει τους οικοδεσπότες για το πώς θα εγκαταστήσουν έναν φράκτη προστασίας γύρω από την πισίνα. Παράλληλα, θα υπάρξουν εξατομικευμένες οδηγίες για την ασφάλεια της πισίνας.

Σύμφωνα με την Airbnb, οι αναζητήσεις στην πλατφόρμα για διαμονή σε καταλύματα με πισίνα το καλοκαίρι του 2022 αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Ως εκ τούτου, η ασφάλεια της πισίνας είναι εξαιρετικά σημαντική ειδικά για τις οικογένειες που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά.

Αποτελεσματικός ο φράκτης

Ο κατάλληλος φράκτης γύρω από την πισίνα, όπως τονίζει η Airbnb, έχει αποδειχθεί από το CDC ότι μειώνει τον κίνδυνο πνιγμού ενός παιδιού κατά 83%. Γι’ αυτό, η πλατφόρμα θέλει να καταστήσει οικονομικά προσιτή σε όλους τους οικοδεσπότες την εγκατάσταση του φράχτη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Life Saver Pool Fence κάνει μια ειδική προσφορά σε επιλεγμένους οικοδεσπότες Airbnb στις ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο, η Airbnb συνεργάστηκε με το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειών της Φλόριντα σε μια εκστρατεία για την ασφάλεια της πισίνας στην πολιτεία αυτή.

Βασιζόμενη σε αυτήν την καμπάνια, η πλατφόρμα θα κοινοποιήσει προσαρμοσμένες οδηγίες για την ασφάλεια της πισίνας στους οικοδεσπότες σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Safe Kids Worldwide (Safe Kids).

Το Safe Kids είναι ιδρυτικό μέλος του νέου Συμβουλευτικού Συνασπισμού Trust & Safety της Airbnb. Μέσω αυτού, όλο το καλοκαίρι η Airbnb θα μοιράζεται βασικά μηνύματα ασφάλειας και εκπαίδευσης. Επίσης θα παρέχει λεπτομερείς οδηγίες στους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες της στις ΗΠΑ.

Συμβουλές για την ασφάλεια της πισίνας

Οι παρακάτω συμβουλές από το Safe Kids θα σταλούν ειδικά σε οικοδεσπότες των ΗΠΑ, των οποίων οι καταχωρίσεις αφορούν μονοκατοικίες με πισίνα:

** Εγκαταστήστε έναν φράκτη πισίνας ύψους τουλάχιστον 1,20 μέτρων με μια πύλη που θα κλειδώνει. Ο φράκτης πρέπει να περιβάλλει όλες τις πλευρές της πισίνας. Δηλαδή το σπίτι δεν πρέπει να χρησιμεύει ως η μία πλευρά του φράχτη.

**Ασφαλίστε κάθε σημείο πρόσβασης στην πισίνα από το οποίο ένα μικρό παιδί θα μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει ή να σκαρφαλώσει. Βάλτε συναγερμούς σε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες που οδηγούν στον χώρο της πισίνας.

** Παρέχετε εξοπλισμό διάσωσης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα σταθερό τηλέφωνο στο χώρο της πισίνας.

** Δώστε μια κάρτα «Water Watcher» με οδηγίες χρήσης.

** Να παρακολουθείτε τακτικά ότι η πισίνα είναι σωστά και καλά συντηρημένη (διαύγεια νερού, χημική ισορροπία, τακτική συντήρηση) και ότι υπάρχει εξοπλισμός ασφαλείας.

** Υποδείξτε ξεκάθαρα σε οποιοδήποτε ενημερωτικό φυλλάδιο δίνετε στον επισκέπτη σας ποια χαρακτηριστικά ασφάλειας πισίνας υπάρχουν και ποια δεν υπάρχουν. Δηλ. «Αυτή η ιδιοκτησία διαθέτει πισίνα που δεν περιλαμβάνει φράχτη απομόνωσης 4 όψεων, επομένως απαιτείται πρόσθετη επίβλεψη».

** Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών) να κάνουν μια περιήγηση στο χώρο της πισίνας για να ελέγξουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως φράχτη/πύλη πισίνας, κάλυμμα αποχέτευσης και συναγερμούς.

** Να είστε σαφείς ότι τα σωσίβια και τα παιχνίδια νερού δεν αποτρέπουν τον πνιγμό. Υπενθυμίστε στις οικογένειες σε περίπτωση που χάσουν από τα μάτια τους το παιδί να «ελέγξουν πρώτα την πισίνα».

“Αν και ακόμη και οι πιο έξυπνες συμβουλές δεν μπορούν να εγγυηθούν πλήρως την ασφάλεια, ελπίζουμε ότι αυτή η καθοδήγηση θα βοηθήσει τους οικοδεσπότες μας να προωθήσουν ασφαλείς εμπειρίες”, καταλήγει η Airbnb τον κατάλογο των συμβουλών της…

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend