• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Ο πληθωρισμός θα φέρει περισσότερους οικοδεσπότες

Airbnb οικοδεσπότες

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει περισσότερες οικογένειες να γίνουν οικοδεσπότες της Airbnb. Αυτό δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Brian Chesky, καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες για την περιορισμένη προσφορά στην πλατφόρμα διαμονής ενώ η ζήτηση επιστρέφει.

Η Airbnb ανακοίνωσε χθες ότι αναμένει ότι οι κρατήσεις θα επανέλθουν στα επίπεδα προ πανδημίας για πρώτη φορά το τρέχον τρίμηνο. Οι ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον «εξαλείφθηκαν γρήγορα» και οι άνθρωποι θα αισθάνονται πιο άνετα να ταξιδεύουν. Αντίστοιχες προβλέψεις έκανε χθες και η Expedia Group.

Ωστόσο, η Airbnb εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις στην προσπάθειά της να προσελκύσει περισσότερους οικοδεσπότες για να ενταχθούν ή να επανέλθουν στην πλατφόρμα. Η Airbnb είπε ότι είχε 6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρίσεις, σε σύγκριση με 5,6 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν.

Αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του 2021 της Airbnb Inc. Άλμα σημείωσαν τα έσοδα της ταξιδιωτικής πλατφόρμας, η οποία ταυτόχρονα ανακοίνωσε κέρδη, έναντι ζημιών ένα χρόνο νωρίτερα.

Ειδικότερα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 78% στα 1,53 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Airbnb.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 55 εκατ. δολ. από ζημιές 3,9 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 8 cents έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 3 cents, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Airbnb ανακοίνωσε παράλληλα ότι περιμένει για το τρέχον τρίμηνο τα έσοδα να διαμορφωθούν μεταξύ 1,41 δισ. δολ. και 1,48 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 1,24 δισ. δολ.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου, οι μετοχές της Airbnb σημείωσαν άλμα 4,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend