• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Τρεις χρήσιμες πληροφορίες για τους οικοδεσπότες βραχυχρόνιων μισθώσεων το 2022

βραχυχρόνιων μισθώσεων 2022

Μια πολλά υποσχόμενη χρονιά για τον τουρισμό και για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων διαφαίνεται το 2022. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν 3 ειδικοί του χώρου, που ρωτήθηκαν από το Rental Scale-Up για τις προοπτικές και τις τάσεις της νέας χρονιάς. H εξειδικευμένη ιστοσελίδα oργανώνει στις 24 Ιανουαρίου σχετική διαδικτυακή ημερίδα.

Πολύ υψηλότερες οι κρατήσεις τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Your.Rentals, Andrew Martyn, ο οποίος συνεργάζεται με χιλιάδες διαχειριστές ακινήτων σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, δηλώνει ότι ο ρυθμός θερινών κρατήσεων τον εφετινό Ιανουάριο είναι 3-4 φορές υψηλότερος από τον περυσινό Ιανουάριο. Η διαπίστωση αυτή, τονίζει, υποδηλώνει ένα εξαιρετικά πολλά υποσχόμενο 2022.

Οι ρυθμοί κρατήσεων είναι υψηλότεροι και από τον Ιανουάριο του 2020, πριν εμφανιστούν οι καταστροφικές παρενέργειες του Covid-19.

Τα ζητήματα υγιεινής και καθαριότητας θα συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο

Από το 2020, το επίκεντρο της βιομηχανίας βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει μετακινηθεί προς την καθαριότητα, την υγιεινή και την εμπειρία επισκεπτών περισσότερο από ποτέ.

Αυτό δεν αλλάζει σύντομα, όπως φαίνεται από τις αναδυόμενες τάσεις του του κλάδου βραχυχρόνιων μισθώσεων για το 2022.

Ο συνιδρυτής του Propertycare.com, Henry Bennett, υπογραμμίζει, πάντως, ότι η ζήτηση για επαγγελματικά πρότυπα καθαριότητας και υγιεινής θα συνεχίσει να βρίσκεται σε άνοδο, παρά την τεράστια ανάπτυξη που είχε στα χρόνια της πανδημίας. Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του Brexit υπάρχει πρόβλημα στην εύρεση προσωπικού καθαριότητας, με τους μισθούς να αυξάνονται.

Υψηλά RevPar στις αγροτικές περιοχές και χαμηλά στις αστικές αγορές

Η Talia Lockard, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Rented.com, εκτιμά ότι οι κρατήσεις στις αστικές περιοχές θα επιστρέψουν το 2022. Ακόμα και  παρά την τρέχουσα απαισιοδοξία λόγω του κύματος Omicron της πανδημίας.

Η πληρότητα στις αστικές περιοχές, όπως τονίζει, θα αυξηθεί σε σύγκριση με το 2021. Ωστόσο δεν θα φτάσει τα υψηλά ποσοστά πληρότητας σε αγροτικές, παράκτιες και ορεινές περιοχές.

Το RevPar (πληρότητα επί μέση ημερήσια τιμή), λέει, θα παραμείνει επομένως κορυφαίος δείκτης για την αξιολόγηση της απόδοσης των διαχειριστών βραχυχρόνιων μισθώσεων το 2022.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend