• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η AirDNA αναλύει την ελληνική αγορά, αποκλειστικά στο 4ο BnB Greece Conference

Κάθε χρόνο, η παρουσίαση της AirDNA στο BnB Greece Conference γίνεται είδηση παντού! Δεν θα μπορούσε λοιπόν και φέτος, η εταιρεία που τροφοδοτεί τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων με χρήσιμα στατιστικά και δεδομένα να λείπει από την κορυφαία συνάντηση των Ελλήνων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Η AirDNA, που πρώτο έφερε στην Ελλάδα το BnB Greece Conference 4 χρόνια πριν, θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου. Η παρουσίαση της εταιρείας θα περιλαμβάνει στοιχεία για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και για τους πιο γνωστούς προορισμούς, νησιωτικούς και ηπειρωτικούς, παραθεριστικούς και αστικούς. Τα στοιχεία, όπως πάντα, θα περιλαμβάνουν τις κρατήσεις αλλά και τις τιμές που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι hosts, έχοντας στα χέρια τους πολύτιμες πληροφορίες για τις επιδόσεις της αγοράς, μπορούν να αντιληφθούν πώς εξελίσσεται η βραχυχρόνια μίσθωση στην περιοχή τους. Και αντίστοιχα θα μπορούν να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που μας έδωσε η AirDNA για τον Οκτώβριο, ειδικά για την Ελλάδα.

Η χώρα μας κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στα επίπεδα του αντίστοιχου μήνα του 2019. Σημείωσε μείωση μόλις -0,5%, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις Μέσες Ημερήσιες Τιμές (ADR), έχουν αυξηθεί κατά 39% σε όλη την Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2019. Το ADR είναι στα 167€ ανά διανυκτέρευση. Πρόκειται για τιμή που απέχει μόλις κατά 16% από τις υψηλές τιμές του Αυγούστου.

Από τις 25 μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, η Αθήνα είχε τη λιγότερη απώλεια ζήτησης. Έχασε την 1η θέση μόνο από την Αγία Πετρούπολη, η οποία είχε 6,1% περισσότερη ζήτηση τον Οκτώβριο του 2021 από τον Οκτώβριο τουAirDNA BnB Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο, η Αθήνα έχει χάσει το 35% των ενεργών ακινήτων που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση.

Τι αναμένεται για την επόμενη χρονιά

Το βασικό ζητούμενο όλων είναι η επόμενη χρονιά. Μια χρονιά που ακόμα έχει πολλά «αν» και «ίσως». Τα μηνύματα του Οκτωβρίου δεν ήταν ενθαρρυντικά, λέει η AirDNA. Οι μελλοντικές κρατήσεις κυμάνθηκαν σε επίπεδα κατά 28,9% χαμηλότερα από ό,τι εκείνες του Οκτωβρίου του 2019.

Ωστόσο οι συνήθειες των ταξιδιωτών έχουν αλλάξει. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής πλέον καθορίζουν τη σεζόν.

Ένας λόγος παραπάνω φέτος λοιπόν να περιμένουμε με αγωνία την παρουσίαση της AirDNA στο 4ο BnB Greece Conference.

Μη χάσετε την ευκαιρία να έχετε πρόσβαση σε όλα όσα θα σας βοηθήσουν όχι απλώς να επιβιώσετε ως host αλλά να εξελιχθείτε και να αναπτυχθείτε.

Κλείστε εδώ τη θέση σας στο ετήσιο ραντεβού της αγοράς της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα!

12 Απριλίου 2022, με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel αλλά και ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, με την εγκυρότητα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αποκτήστε το εισιτήριο σας και ενημερωθείτε

Παρακολούθηση ζωντάνα ή online

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend