• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεπέρασαν τις 140.000 οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

εταιρείες διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

Αυξάνονται και πληθύνονται οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως. Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στον κλάδο των ταξιδιών, οι εταιρείες διαχείρισης καταλυμάτων αυξήθηκαν σε πάνω από 140.000. Ο αριθμός αυτός έφτανε τις 115.000 το 2018, που ήταν η τελευταία χρονιά με διαθέσιμα σχετικά στοιχεία.

Αυτό αναφέρει έκθεση αγοράς του Hostfully.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι σήμερα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης δραστηριοποιούνται πάνω από 140.500 εταιρείες. Κατά μέσο όρο ελέγχουν 79 ακίνητα.

Ανά ήπειρο, οι εταιρείες αυτές κατανέμονται ως εξής:

Περίπου 33.000 εταιρείες διαχείρισης βρίσκονται στις ΗΠΑ, περισσότερες από 80.000 στην Ευρώπη και περισσότερες από 24.000 στον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο αναπτύσσεται ο τομέας βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι πιθανό να αυξηθεί και η ανάγκη για επαγγελματικές υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων από εξειδικευμένες εταιρείες. Αυτή η ανάγκη είναι εμφανής και στην Ελλάδα, ένας προορισμός με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστική συνείδηση. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν ιδρύσει τον δικό τους σύνδεσμο.

Τεχνολογική υποστήριξη

Οι εταιρείες διαχείρισης  ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών (VRMC) ξοδεύουν περίπου 51 δολάρια ανά ιδιοκτησία το μήνα σε τεχνολογία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το σύστημα διαχείρισης ιδιοκτησίας (PMS) και άλλα λογισμικά.

Το 45% αυτών των εταιρειών χρησιμοποιούν το λογισμικό από πλατφόρμες διαχείρισης ακινήτων. Το 19% προτιμά τη χρήση εργαλείων παραγωγικότητας για τη διαχείριση των ακινήτων τους.

Η Hostfully αναφέρει ότι τα 51 δολάρια το μήνα ανά ιδιοκτησία κάθε μήνα μπορεί να φαίνονται πολλά. Τονίζει όμως ότι τα κέρδη απόδοσης, τα αυξημένα έσοδα και η βελτιωμένη εμπειρία των επισκεπτών αποδεικνύουν ότι “αξίζει τα λεφτά της” η επένδυση αυτή.

Η συγκεκριμένη έρευνα αγοράς προσεγγίζει το μέγεθος της βιομηχανίας διαχείρισης των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Εξετάζει το λογισμικό που προτιμούν οι οικοδεσπότες και οι διαχειριστές και πόσα ξοδεύουν σε αυτές τις λύσεις. Η έκθεση διερευνά επίσης πλατφόρμες διαχείρισης ακινήτων (PMPs) και μερικές από τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι οικοδεσπότες και οι διαχειριστές κατά την επιλογή του κατάλληλου PMP για την επιχείρησή τους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend