• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Οι αλλαγές στη φορολογία βρίσκονται στο επίκεντρο του ShortStay 2024

Ήδη από την αρχή του έτους εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα αλλαγές στη φορολογία των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ακόμα περισσότερες για όλα τα κράτη- μέλη.

Το ShortStay 2024, το συνέδριο που ανοίγει δρόμους, θέτει στο επίκεντρό του όλες τις μεταβολές, τωρινές και μελλοντικές, στη φορολογία αλλά και τη νομοθεσία που αφορούν τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Την πρώτη μέρα, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, οι σύμβουλοι του διοικητή της ΑΑΔΕ, Άγγελος Κούρος και Απόστολος Μπούτος απαντούν στα ερωτήματα που έχει συγκεντρώσει ο CEO της εταιρείας διαχείρισης UPSTREET, Κωνσταντίνος Κιάμος, τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρείες διαχείρισης. Όλες οι απορίες σας θα απαντηθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη, στην κεντρική σκηνή του ShortStay 2024, στις 11:10!

Τη σκυτάλη στη σκηνή παίρνει η Χριστίνα Μπουγιούκου, μέλος του ΔΣ της λογιστικής εταιρείας KRS, η οποία συζητά με την CEO της εταιρείας διαχείρισης Kalypso Hospitality, Ιωάννα Κελλαράκου, όλα όσα θέλετε να μάθετε από έναν αξιόπιστο λογιστή, εξειδικευμένο στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Σε ό,τι αφορά τη νέα φορολογία, στην αίθουσα των workshops του ShortStay 2024, ο Πέτρος Ζιώγας και ο Χρήστος Λόλας, δύο έμπειρα στελέχη της Hosthub, εξηγούν πώς θα πρέπει να προσαρμοστείτε στις νέες σας υποχρεώσεις. Το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στις 13:00.

Οι αλλαγές όμως δεν θα σταματήσουν εδώ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία δημοσιοποίησης της νέας οδηγίας που αφορά τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης για τα κράτη-μέλη. Τι περιλαμβάνει η οδηγία; Πώς θα επηρεάσει τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές ακινήτων αλλά και τις πλατφόρμες; Αυτά θα συζητήσουν , η εκτελούσα χρέη γενικής γραμματέως της European Holiday Home Association (EHHA), Viktorija Molnar, ο πρόεδρος του STAMA Greece, Νάσος Γαβαλάς, με παρεμβάσεις από τον πρόεδρο της Ιταλικής Ένωσης Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (AIGAB), Marco Celani και την Senior Director Government & Corporate Affairs EU, Southern and Eastern Europe, International Organisations της Expedia Group, Ana Perdigão. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 10:40, στην κεντρική σκηνή του ShortStay 2024.

Όλα όσα συμβαίνουν και όλα όσα θα συμβούν, στο ShortStay Conference 2024. Κλείστε τώρα θέση!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend