• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb συμμετέχει στο Tech Against Terrorism

Airbnb Tech Against Terrorism

Η Airbnb ανακοίνωσε την ένταξή της στο Tech Against Terrorism. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη του παγκόσμιου τεχνολογικού τομέα στην αντιμετώπιση της διαδικτυακής τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Το Tech Against Terrorism θα συνεργαστεί με την Airbnb και άλλους στον παγκόσμιο τεχνολογικό τομέα. Θα μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές (πολιτική, οδηγίες, εκπαιδευτικό υλικό, πρακτικά εργαστήρια και εργαλεία) στη βιομηχανία της τεχνολογίας, και στους τομείς του ιδιωτικού, του δημοσίου και της κοινωνίας των πολιτών. Η Airbnb είναι η πρώτη πλατφόρμα της οικονομίας διαμοιρασμού και η πρώτη ταξιδιωτική εταιρεία που συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία.

«Η συνεργασία της Tech Against Terrorism με τεχνολογικές πλατφόρμες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής δραστηριότητας online και offline είναι πιο σημαντική από ποτέ», δήλωσε η Tara Bunch, Επικεφαλής Επιχειρήσεων της Airbnb. «Αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στην προώθηση του κοινού οράματός μας για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο για όλους».

Τα πρότυπα της Airbnb

Από το 2016, όλοι οι χρήστες της Airbnb υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν να συμμορφωθούν με τα Πρότυπα της Κοινότητας (Community Standards). Αυτά αναφέρουν ότι «Μέλη επικίνδυνων οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών, οργανωμένων εγκληματικών και βίαιων ρατσιστικών ομάδων, δεν είναι ευπρόσδεκτα σε αυτήν την κοινότητα».

Τον επόμενο χρόνο, όταν η Airbnb εντόπισε ότι μέλη γνωστών ομάδων μίσους σχεδίαζαν να κάνουν κράτηση σε καταχωρίσεις στην Airbnb στο Charlottesville για το Unite the Right, η πλταφόρμα διέγραψε αυτά τα άτομα. Πιο πρόσφατα, καθώς εμφανίστηκαν αναφορές για ένοπλες πολιτοφυλακές και γνωστές ομάδες μίσους που ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για να διαταράξουν την Ορκωμοσία του νέου Προέδρου – και βάσει των πληροφοριών από ντόπιους οικοδεσπότες, καθώς και από την Ουάσιγκτον, από τους αξιωματούχους της DC, την αστυνομία και τα μέλη του Κογκρέσου – ακύρωσε τις κρατήσεις στην περιοχή DC κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της ορκωμοσίας.

«Μαζί με την Tech Against Terrorism, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το έργο μας για την ενίσχυση της άμυνας μας. Και συμμεριζόμαστε τη δέσμευσή τους να αναλάβουν αυτό το σημαντικό ζήτημα που αγγίζει κάθε γωνιά του πλανήτη», αναφέρει η Airbnb στην ανακοίνωσή της.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend