• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb μπλοκάρει τις ομάδες μίσους στην Ουάσιγκτον

Απαγορευτικό υψώνει ο γίγαντας των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων Airbnb στις λεγόμενες ομάδες μίσους των ΗΠΑ, όπως οι Proud Boys.

Η πλατφόρμα ενοικιάσεως κατοικιών ετοίμασε σχέδιο με την ονομασία Capitol Safety Plan. Το Σχέδιο Ασφαλείας Καπιτωλίου αφορά την 20ή Ιανουαρίου όταν ο κ. Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Airbnb, διαγράφει τους λογαριασμούς όσων έχουν κατονομαστεί όχι μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά ακόμη και από τα μέσα ενημέρωσης ως ενεχόμενοι σε βίαιη εγκληματική δραστηριότητα κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Επιπλέον η Airbnb απειλεί με νομικές συνέπειες όσους διαμείνουν σε ακίνητο της πλατφόρμας στην Ουάσιγκτον και είναι μέλη σε ομάδες μίσους ή σχεδιάζουν βιαιοπραγίες. Ανακοίνωσε τέλος ότι αναστέλει τις χορηγίες της προς τα μέλη του Κογκρέσου που καταψήφισαν την επικύρωση της νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις εταιρείες που αποφασίζουν να αντιταχθούν στην προσπάθεια δημιουργίας ταραχών σε βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, είναι η εξής:

«Η Airbnb καταδικάζει έντονα την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και τις προσπάθειες υπονόμευσης της δημοκρατικής διαδικασίας. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις πολιτικές της κοινότητάς μας, απαγορεύοντας τα βίαια μέλη ομάδων μίσους όταν ενημερωνόμαστε για αυτούς. Και το Airbnb PAC θα ενημερώσει το πλαίσιο του και θα αρνηθεί την υποστήριξη σε όσους καταψήφισαν την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend