• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Enterprise Greece: 2 δισ τα έσοδα από την Golden Visa

Enterprise Greece. 2 δισ τα έσοδα από την Golden Visa

Η Enterprise Greece στην απολογιστική της έκθεση για το 2020 ανακοινώνει τα έσοδα της χώρας από το πρόγραμμα Golden Visa. Αυτά ανέρχονται σε 2 δισ. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν συμβάλει στην ανάκαμψη της αγοράς real estate.

Enterprise Greece. Περισσότερα στοιχεία

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, και πέρα της επιτυχίας του προγράμματος Golden Visa, η Enterprise Greece ανακοίνωσε ότι την περίοδο 2013 – 2021 χορηγήθηκαν 8.011 άδεις διαμονής σε επενδυτές και Enterprise Greece. 2 δισ τα έσοδα από την Golden Visaαγοραστές ακινήτων με τη συνδρομή του οργανισμού.

Το 2020, η Enterprise Greece μελέτησε και κατήρτισε 70 νέες επενδυτικές προτάσεις για ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές.

Υποστήριξε συνολικά 47 επενδυτικά σχέδια, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν τουλάχιστον 6.000 καινούργιες θέσεις εργασίας. Προχώρησε δε σε συμφωνίες όπως η Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας με την Next.e.GO Mobile SE και το Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Volkswagen για την υλοποίηση του έξυπνου και βιώσιμου νησιού στην Αστυπάλαια, μια επένδυση που ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης αξιολογήθηκαν 14 νέα έργα στρατηγικών επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτές οι επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 2.057 νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που υπερβαίνει το άθροισμα των στρατηγικών επενδύσεων των ετών 2015 έως 2019. Σειρά έχουν 18 μεγάλα έργα πολυεθνικών ομίλων και διεθνών επιχειρήσεων.

«Η θετική προβολή της Ελλάδας, καθώς και η διασφάλιση της παρουσίας της σε σημαντικά κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης, η  διοργάνωση εκθέσεων σε ψηφιακό περιβάλλον και τα διαδικτυακά σεμινάρια για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εξαγωγικών επιχειρήσεων, η εστίαση σε εξειδικευμένες δράσεις και ψηφιακές καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μερικές ακόμη από τις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει για το 2021» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend