• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Εκτόξευση στις τιμές πώλησης ακινήτων

τιμές πώλησης ακινήτων

Εκτόξευση στις τιμές πώλησης ακινήτων παρατηρείται σε περιοχές που προσφέρουν μεγάλη απόδοση κέρδους στους επενδυτές τους. Περιοχές όπως το Κουκάκι, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, η Γλυφάδα, το Ελληνικό αλλά και η Καλλιθέα, η Κυψέλη και το Μεταξουργείο παρουσιάζουν αύξηση στις τιμές των κατοικιών έως και 70%.

Οι Airbnb και Golden Visa συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτήν την εκτόξευση των τιμών πώλησης ακινήτων στην Ελλάδα. Η αύξηση του τουρισμού σε συνδυασμό με τη μόδα του Airbnb, που έχει πλέον καθιερωθεί, ανέτρεψαν το χάρτη της κτηματαγοράς. Εκτός από το Παγκράτι, το Μεταξουργείο και το Κολωνάκι, όπου οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων ανέρχονται σε 3.000-5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών κινείται και σε άλλες περιοχές. Εξάρχεια, Κυψέλη, Ευελπίδων, Βοτανικός, Αμπελόκηποι, Γουδή, πλατεία Αττικής, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Ελευθέριος, Καισαριανή είναι μερικές από τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Οι νέες αυτές περιοχές βρέθηκαν στις πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης μετά την εκτόξευση στις τιμές πώλησης ακινήτων σε περιοχές που είχε ήδη καθιερωθεί το Airbnb. Σύμφωνα με πληροφορίες από Τα Νέα, περιοχές στο κέντρο της Αθήνας που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς του μετρό αποτελούν το νέο στόχο των αγοραστών, καθώς οι χαμηλές τιμές μίσθωσης προσελκύουν τους τουρίστες.

Ξένοι επενδυτές

Παρά την εκτόξευση των τιμών, αυτές παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες της Ευρώπης, προσελκύοντας ξένους επενδυτές. Σύμφωνα με Τα Νέα, Κινέζοι, Ισραηλινοί, Ελληνογερμανοί, Ινδοί και Λιβανέζοι επενδύουν σε ακίνητα στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι κυριαρχούν στην Golden Visa με 3.464 άδειες επενδυτών. Ενδιαφέρονται κυρίως για περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας και του δήμου Αθηναίων. Στοχεύουν κυρίως σε ακίνητα που μπορούν να εγγραφούν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι Ισραηλινοί ακολουθούν σε μεγάλο ποσοστό τα χνάρια των Κινέζων. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες εταιρείες που δημιουργούν κατασκευαστικές και μεσιτικές εταιρείες στην Ελλάδα με στόχο τη μεταπώληση των ακινήτων. Στην Golden Visa στοχεύουν επίσης οι Ινδοί και οι Λιβανέζοι, με τους πρώτους να εμφανίζονται στο κέντρο της Αθήνας και τους δεύτερους σε περιοχές εκτός Αττικής. Τέλος, οι Ελληνογερμανοί επενδύουν σε ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την απόκτηση κατοικίας στην πατρίδα, αλλά και αποβλέποντας σε ένα μηνιαίο εισόδημα από τη μίσθωσή τους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend