• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

“Στον πάγο” οι καλοκαιρινές διακοπές για τους Βρετανούς

καλοκαιρινές διακοπές για Βρετανούς

Ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα για εκατομμύρια Βρετανούς έγιναν οι καλοκαιρινές διακοπές. Σήμερα η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι απαγορεύονται όλα τα ταξίδια έως ότου ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί. Αυτή η απαγόρευση περιλαμβάνει τόσο τα ταξίδια στο εξωτερικό όσο και εντός της χώρας.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Matt Hancock ανακοίνωσε ότι όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκρύπτουν ότι επισκέφθηκαν προορισμό που βρίσκεται στην «κόκκινη λίστα» Covid, μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών ή πρόστιμο 10.000 λιρών.

«Μέχρι να γνωρίσουμε τη διαδρομή εξόδου από το lockdown, την οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα εμβόλια, μην προχωρήσετε σε κράτηση για διακοπές“, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC νωρίς την Τετάρτη.

Εξήγησε ότι είναι πολύ νωρίς για να έχει σαφή εικόνα σχετικά με τους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι. Συμβούλευσε τους ταξιδιώτες να περιμένουν και να μην κάνουν τίποτα μέχρι τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα.

Αυτό αποτελεί μεγάλη απογοήτευση για τους Βρετανούς, καθώς ήλπιζαν ότι η ταχεία διάθεση εμβολίων θα ανοίξει το δρόμο για καλοκαιρινές διακοπές. Και οι χώρες υποδοχής τους, ήλπιζαν ακριβώς το ίδιο!

Ωστόσο, ο Shapps τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να περιμένει άλλους προορισμούς να «καλύψουν τη διαφορά».

Σκληρές κυρώσεις

Το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του ιού.

Από τις 15 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι του Ην. Βασιλείου και της Ιρλανδίας που φτάνουν από χώρες της «κόκκινης λίστας», θα πρέπει να αγοράσουν ένα «πακέτο καραντίνας». Αυτό περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο εγκεκριμένο από την κυβέρνηση, μεταφορά στο κατάλυμα και τεστ Covid-19. Κοστίζει 1.750 λίρες.

Απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους άλλους ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί αυτές τις χώρες έως και 10 ημέρες πριν.

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις καραντίνας ή προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν επισκεφθεί μια χώρα υψηλού κινδύνου πριν φτάσουν, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 10 ετών ή πρόστιμο.

«Δεν ζητώ συγγνώμη για την αυστηρότητα αυτών των μέτρων. Αντιμετωπίζουμε μια από τις ισχυρότερες απειλές για τη δημόσια υγεία μας», δήλωσε ο Χάνκοκ στους βουλευτές.

Οι επιβάτες που φτάνουν από προορισμούς που δεν περιλαμβάνονται στην «κόκκινη λίστα» πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών από την αναχώρησή τους. Επιπλέον, απαιτείται να απομονωθούν για 10 ημέρες, καθώς και να κάνουν ένα τεστ Covid-19 τη δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά την άφιξή τους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend