• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

5600 ακίνητα εκτός αγοράς STR στην Αθήνα

Οι συνεχόμενοι μήνες αναιμικής ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις (STR) στην Αθήνα αποτυπώνονται στα στοιχεία της AirDNA για το 3ο τρίμηνο 2020.

Οι ενεργές καταχωρίσεις ακινήτων στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo στην ελληνική πρωτεύουσα μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 30% το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου. Ειδικά το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι ενεργές καταχωρήσεις έπεσαν στις 7.100 από 12.700 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι στο διάστημα αυτό πολλά ακίνητα δεν είχαν καμία κράτηση και άρα δεν προσμετρώνται στα ενεργά. Κάτι που συνεπάγεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες/διαχειριστές στρέφονται σε άλλες πηγές εσόδων, όπως τη μεγαλύτερη διάρκειας ή ακόμα και μακροπρόθεσμη μίσθωση.

Την ίδια ώρα, η μέση τιμή ημέρας (ADR) μειώθηκε κατά 50% – 60%, στα 30 ευρώ, από 55-60 την προηγούμενη χρονιά.

BnB Greece Conference

Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη της EY, η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης κατάφερε να μετριάσει τις απώλειες παρά το δύσκολο πρώτο εξάμηνο του 2020. Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η EY Greece, τα ποσοστά πληρότητας σημείωσαν πτώση 30% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο.

Το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία δέχτηκαν τα short-term rentals της Αθήνας, με σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο αριθμός των καταχωρήσεων στην Αθήνα μειώθηκε έως και 30% με τα έσοδα να μειώνονται κατά 80%.

Ενδεικτικά, η Αθήνα έχει τώρα 7.100 ενεργές καταχωρήσεις STR από συνολικά 12.700 το τρίτο τρίμηνο του 2019. Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη έχει 1.700 ενεργές καταχωρήσεις από 2.700 πέρυσι.

Περισσότερα στοιχεία και δεδομένα για την ελληνική αγορά θα παρουσιαστούν από την AirDNA, στο 3ο BnB Greece Conference που θα πραγματοποιηθεί online, στις 25 και 26 Ιανουαρίου. Κάντε την εγγραφή σας χωρίς κόστος πατώντας στο παραπάνω banner ή στο παρακάτω εικονίδιο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend