• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb | 57 δισ. δολ. έσοδα είχαν οι οικοδεσπότες το 2023

Airbnb 2023

Περισσότερα από 57 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα είχαν οι οικοδεσπότες της Airbnb το 2023. Οι ενεργές καταχωρήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα της, εξάλλου, ξεπέρασαν τα 7,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 18% από έτος σε έτος, με σταθερή διψήφια αύξηση της προσφοράς σε όλες τις περιοχές, ενώ οι οικοδεσπότες ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια για πρώτη φορά.

Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζονται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το δ’ τρίμηνο του 2023.

“Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε κυκλοφορήσει περισσότερες από 430 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις στη βασική μας υπηρεσία. Κάναμε σημαντικές βελτιώσεις για να κάνουμε την Airbnb πιο προσιτή και αξιόπιστη επιλογή. Βλέπουμε ήδη θετικό αντίκτυπο. Για παράδειγμα, οι ακυρώσεις μειώθηκαν κατά 36% το 4ο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022. Και τα δύο τρίτα των οικοδεσποτών μας προσφέρουν πλέον εβδομαδιαίες ή μηνιαίες εκπτώσεις. Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στα σχόλια της κοινότητας και το 2024 θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα και την αξιοπιστία των διαμονών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επέκταση σε νέες αγορές

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Brian Chesky ανακοίνωσε την επέκταση της Airbnb σε νέες αγορές, τονίζοντας:

Μετά την επιτυχία που είδαμε τα τελευταία τρίμηνα στη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Κορέα, η Airbnb επεκτείνεται τώρα σε χώρες όπως η Ελβετία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

O Brian Chesky εξήγγειλε επίσης την επέκταση πέρα από τη βασική δραστηριότητα της πλατφόρμας, κάνοντας λόγο για “επανεφεύρεση” της Airbnb. Δεν έδωσε λεπτομέρειες, λέγοντας μόνο ότι αυτό θα γίνει σταδιακά. Θα είναι, είπε, ένα πολυετές ταξίδι, παραπέμποντας για περισσότερα αργότερα αργότερα το 2024. “Τα τελευταία τρία χρόνια στόχος μας ήταν η τελειοποίηση των υπηρεσιών μας. Πλέον είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα έσοδα της Airbnb αυξήθηκαν στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023 από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2022. Οι κρατήσεις για διανυκτερεύσεις και εμπειρίες αυξήθηκαν κατά 12% το 4ο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.
Το 2024 ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με περίπου 6 εκατ. ταξιδιώτες να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά σε κατάλυμα Airbnb.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend