• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Εξαγορά της AirDNA από την επενδυτική Alpine

AirDNA Alpine

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Transparent από την OTA Insights, η AirDNA ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την Alpine Investors. Οι όροι της ιδιωτικής συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι για το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξής μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AirDNA, Scott Shatford.

Η AirDNA είναι εδώ και χρόνια πρωτοπόρος στα δεδομένα STR τρίτων. Η φήμη της για ανώτερη ακρίβεια αναγνωρίζεται από τους συνεργάτες της και τους κορυφαίους επαγγελματίες του τουρισμού και των ακινήτων στον κόσμο. Με την υποστήριξη της Alpine, η AirDNA θα μπορεί να βελτιώσει τις λύσεις δεδομένων της, αναπτύσσοντας ακόμη πιο εξελιγμένα εργαλεία σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας και της ακίνητης περιουσίας, μέσω της πλατφόρμας αυτοεξυπηρέτησης πληροφοριών (MarketMinder) και των εταιρικών πακέτων δεδομένων.

Το όπλο των δεδομένων στον «πόλεμο» του ανταγωνισμού

Εν μέσω έντονου ανταγωνισμού σε μια κατακερματισμένη αγορά, όπως είναι η βραχυχρόνια μίσθωση, μαίνεται ο επιχειρηματικός «πόλεμος» για αξιόπιστα δεδομένα.

Η startup τεχνολογίας, AirDNA, με έδρα το Ντένβερ ιδρύθηκε από τον Scott Shatford το 2014. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τους οικοδεσπότες και τους επενδυτές με εργαλεία market intelligence. Αυτή τη στιγμή, η γκάμα λογισμικού τους εξοπλίζει περισσότερους από 85.000 πελάτες σε 65 χώρες.

«Από το ταπεινό ξεκίνημά της με τέσσερα άτομα σε ένα γκαράζ, η AirDNA έμεινε πιστή στην αποστολή της να ανοίγει ευκαιρίες μέσω δεδομένων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε πληροφορίες στους οικοδεσπότες και επίσης είμαστε αρκετά ισχυροί για επιχειρηματικούς οργανισμούς», δήλωσε ο Shatford. «Η Alpine αναγνώρισε αμέσως τη δύναμη της πλατφόρμας μας. Η τεχνογνωσία της Alpine στη δημιουργία επιχειρήσεων λογισμικού και δεδομένων, σε συνδυασμό με τις αξίες, την καθιστά τον τέλειο συνεργάτη».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η AirDNA θα καλωσορίσει την Demi Horvat ως COO. Ο Scott Shatford θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της AirDNA να ηγείται της παγκόσμιας στρατηγικής προϊόντων.

«Ο κλάδος του STR έχει ταράξει τους ευρύτερους κλάδους καταλυμάτων και ακινήτων. Είναι συναρπαστικό να βρίσκεσαι σε έναν τομέα όπου η αλλαγή δημιουργεί τόσες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία. Το AirDNA έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας», δήλωσε η Horvat. «Χαίρομαι που γίνομαι μέλος μιας εταιρείας που ευθυγραμμίζεται τόσο στενά με τις αξίες μου. Και είμαι ενθουσιασμένη που θα βοηθήσω να επεκτείνουν το κορυφαίο στην αγορά λογισμικό που ήδη προσφέρουν».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend