• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ιταλία: Η Airbnb ψάχνει host με δωρεάν διαμονή στη Σαμπούκα

Airbnb Σαμπούκα

Η Airbnb ψάχνει κάποιον που θα μετακομίσει στη Σαμπούκα (Ιταλία) για έναν χρόνο χωρίς να πληρώσει ενοίκιο. Θα μένει σε ένα «σπίτι του ενός ευρώ» που έχει αγοράσει και ανακαινίσει η εταιρεία στην Σικελική εξοχή. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να γίνει ο host ενός χώρου του σπιτιού που παρέχει η Airbnb.

Το σπίτι πωλήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Σπίτια με ένα ευρώ» της Σαμπούκα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως λέει το όνομά του, πωλούσε ακίνητα στην αξία του ενός ευρώ. Ο ιδιοκτήτης μπορούσε έπειτα να τα ανακαινίσει και να τα εκμεταλλευτεί. Το πρόγραμμα είχε στόχο να «αναγεννηθεί» η περιοχή, με την προσέλκυση νέων κατοίκων. Η ευελιξία του remote working μπορεί να κάνει τον στόχο αυτό να επιτευχθεί.

Η Airbnb καλύπτει επίσης τα αεροπορικά μέχρι τη Σαμπούκα και τη μεταφορά από το αεροδρόμιο. Επίσης, παρέχει μαθήματα ιταλικών για ένα μήνα και τέσσερα μαθήματα μαγειρικής με ένα ντόπιο δάσκαλο.

Όποιος επιλεγεί, θα είναι υπεύθυνος για τα κόστη χρήσης και συντήρησης του σπιτιού καθώς και των τελών που περιλαμβάνει το hosting.  Ο επιλαχών μπορεί να φέρει μαζί του 1-3 άτομα, από το φιλικό ή το οικογενειακό του περιβάλλον. Το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 6, υπολογίζοντας 2 επισκέπτες.

Ο host θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την πολιτική ενάντια του Covid-19 της εταιρείας. Δηλαδή, να φοράει μάσκα, να τηρεί αποστάσεις, και να συμμορφώνεται με την ειδική διαδικασία καθαριότητας 5 βημάτων.

Η τοποθεσία είναι ιδανική

Η Σαμπούκα είναι ένα μικρό χωριουδάκι 6000 κατοίκων στη Σικελία, περίπου 80χλμ. μακριά από το Παλέρμο. Το 2016, ψηφίστηκε ως το ωραιότερο χωριό της Ιταλίας και χαρακτηρίζεται από μία μίξη ιταλικής και βόρειο-αφρικανικής κουλτούρας και αρχιτεκτονικής.

Επομένως, ο επιλαχών θα πρέπει να δείξει διάθεση και ως host αλλά και ως μέλος που συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία.

Το ευρύχωρο σπίτι αποτελείται από τρεις ορόφους.

Airbnb Σαμπούκα
Το εξωτερικό του σπιτιού

Στο ισόγειο έχει ένα μικρό σαλόνι, την κύρια κρεβατοκάμαρα με ένα king size κρεβάτι και δικό της μπάνιο.

Το μικρό σαλόνι στην είσοδο του σπιτιού, πριν και μετά την ανακαίνιση

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα, χώρο εργασίας, μπάνιο και κρεβατοκάμαρα.

Airbnb Σαμπούκα
Η κουζίνα

Στον δεύτερο υπάρχει ένας ακόμη χώρος με ένα queen-size καναπέ-κρεβάτι. Ο «τυχερός» θα επιλέξει ποιο υπνοδωμάτιο θέλει και θα δώσει το άλλο στην Airbnb.

Όποιος επιλεγεί, θα πρέπει να φτάσει στην Σαμπούκα στις (ή πριν τις) 30 Ιουνίου και να μένει/είναι host για τουλάχιστον 3 μήνες. Η επόμενη περίοδος εξαρτάται από συμφωνίες με την κοινότητα και μπορεί να φτάσει ως το 2024.

Ο τυχερός θα πρέπει να ακολουθεί τους ισχύοντες κανόνες για τον Covid, και φυσικά να ελέγξει τους περιορισμούς που υπάρχουν στην χώρα του πριν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Αν σας αρέσει η ιδέα και ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την αίτησή σας εδώ.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend