• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb “τεστάρει” νέα πολιτική ακύρωσης για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας

διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας

Οι πολιτικές ακύρωσης μπορούν να επηρεάσουν τον χώρο διαμονής που επιλέγουν οι επισκέπτες. Έρευνα της Airbnb δείχνει ότι ένας στους 4 επισκέπτες, που έκανε αναζήτηση για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας στην Airbnb αλλά τελικά έκανε κράτηση σε άλλη πλατφόρμα, προτίμησε την άλλη επιλογή λόγω πιο ευέλικτων κανόνων.

Αυτό σημαίνει πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους οικοδεσπότες. Έτσι, η Airbnb αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα πολιτική ακύρωσης, που είναι πιο ευέλικτη για τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τους οικοδεσπότες.

Η πλατφόρμα καλεί τους οικοδεσπότες να δοκιμάσουν αυτή τη νέα πρακτική ακύρωσης. Ιδού τι πρέπει να γνωρίζουν:

Τι απαιτείται από την υφιστάμενη πολιτική

Αυτήν τη στιγμή, η πολιτική ακύρωσης μακροπρόθεσμων κρατήσεων ισχύει αυτόματα για όλες τις διαμονές με τουλάχιστον 28 διαδοχικές διανυκτερεύσεις. Ισχύει ακόμη κι αν ο οικοδεσπότης έχει διαφορετική πολιτική ακύρωσης για κρατήσεις μικρότερης διάρκειας.

Σύμφωνα με την τρέχουσα πολιτική ακύρωσης μακροπρόθεσμων κρατήσεων, οι επισκέπτες που ακυρώνουν μια μακροπρόθεσμη κράτηση λαμβάνουν πλήρη επιστροφή χρημάτων μόνο με τις εξής προϋποθέσεις:

-Εάν ακυρώσουν την κράτησή τους μέσα σε 48 ώρες από την κράτηση και

-Εάν ακυρώσουν τουλάχιστον 28 μέρες πριν από την ημερομηνία άφιξής τους

Διαφορετικά, ο επισκέπτης πληρώνει τις πρώτες 30 διανυκτερεύσεις (ή το υπόλοιπο της κράτησης, όποιο χρονικό διάστημα είναι μικρότερο), μαζί με την προμήθεια υπηρεσιών και τυχόν κόστος καθαρισμού.

Επισημαίνεται ότι σχεδόν το 20% των διανυκτερεύσεων με κράτηση στην Airbnb τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021 ήταν για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας, σε σχέση με το 13% την ίδια περίοδο του 2019.

Γιατί η Airbnb δοκιμάζει μια μεγαλύτερη περίοδο χάριτος

Φανταστείτε, σημειώνει η πλατφόρμα, ότι σύντομα θα αποφοιτήσετε από το πανεπιστήμιο και τον Απρίλιο αποφασίζετε να κάνετε κράτηση για διαμονή ενός μήνα, τον Οκτώβριο, στο εξωτερικό. Ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσετε εργασία πλήρους απασχόλησης τον Ιούνιο, που μπορεί να καθυστερήσει το ταξίδι σας. Θα ακυρώνατε την κράτηση μήνες πριν από την άφιξη, αφήνοντας χρόνο στον οικοδεσπότη να αποδεχτεί ενδεχομένως νέες κρατήσεις. Όμως, η τρέχουσα πολιτική θα σας στερούσε το δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων, επειδή έχουν περάσει πάνω από 48 ώρες από την κράτηση. Αφού διαβάσετε τους κανόνες, θα κάνετε κράτηση για διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας εκτός της Airbnb, όπου υπάρχει μια πιο ευέλικτη πολιτική.

Δεδομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επισκεπτών για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας, η Airbnb δημιούργησε μια πιο ευέλικτη πολιτική.

Η νέα πολιτική ακύρωσης για μακροπρόθεσμες κρατήσεις έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον οικοδεσπότη να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν κράτηση στον χώρο του για 28 ή περισσότερες διανυκτερεύσεις. Αυτές οι διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σταθερά έσοδα, λιγότερο κόπο διαχείρισης και λιγότερη δουλειά για τον οικοδεσπότη.

Πρόσφατα η πλατφόρμα παρουσίασε μια παρόμοια πολιτική για τις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις που ονομάζεται περιοριστική πολιτική ακύρωσης. Οι οικοδεσπότες που συμμετείχαν στη δοκιμή παρατήρησαν συνολική αύξηση έως και 9% στις κρατήσεις. Και αύξηση έως και 20% στις κρατήσεις που γίνονται αρκετό καιρό νωρίτερα για τις καταχωρήσεις που είχαν αυτήν την πολιτική.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι επισκέπτες που ακυρώνουν μια διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας λαμβάνουν πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν η ακύρωση γίνει τουλάχιστον 30 μέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης, αφήνοντας αρκετό χρόνο στους οικοδεσπότες για να αποδεχτούν ενδεχομένως νέες κρατήσεις. Οι επισκέπτες που ακυρώνουν την κράτηση μετά από αυτήν την ημερομηνία πληρώνουν για τις πρώτες 30 διανυκτερεύσεις (ή το υπόλοιπο ποσό της κράτησης, όποιο χρονικό διάστημα είναι μικρότερο), μαζί με το κόστος καθαρισμού και την προμήθεια υπηρεσιών.

Δοκιμή στη νέα πολιτική

Όσοι οικοδεσπότες επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να προσφέρουν στους επισκέπτες μεγαλύτερη περίοδο χάριτος για ακυρώσεις.

Πώς λειτουργεί η δοκιμή; Στους μισούς από τους πιθανούς επισκέπτες με μακροπρόθεσμη κράτηση θα εμφανίζεται η τρέχουσα πολιτική ακύρωσης. Στους άλλους μισούς η δοκιμαστική πολιτική ακύρωσης. Αφού κάνουν κράτηση, ο οικοδεσπότης θα έχει τη δυνατότητα να δεί ποια πολιτική ακύρωσης ισχύει για κάθε κράτηση. Η δοκιμή αφορά μόνο νέες κρατήσεις με τουλάχιστον 28 διανυκτερεύσεις. Όποιος οικοδεσπότης θελήσει, μπορεί να καταργήσει τη συμμετοχή του στη δοκιμή οποιαδήποτε στιγμή για μελλοντικές κρατήσεις. Αλλά πρέπει να τηρήσει τους όρους τυχόν κρατήσεων που πραγματοποιούνται με βάση τη δοκιμαστική πολιτική.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend