• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Digital Mobilities Conference: Πώς η Ελλάδα θα προσελκύσει digital nomads & remote workers

Πώς μπορούν οι προορισμοί να προσελκύσουν digital nomads και remote workers; Τι στρατηγική πρέπει να ακολουθήσουν; Σε τι υποδομές πρέπει να επενδύσουν; Τι οφέλη έχουν να περιμένουν;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσει το 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers, που διοργανώνει το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί online στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2021.

Στην πραγματικότητα, οι ψηφιακοί νομάδες δεν είναι κάτι τόσο καινούριο όσο μπορεί να νομίζουμε. Φυσικά η πανδημία ανέδειξε πολύ περισσότερο αυτόν τον τρόπο ζωής, ωστόσο εργαζόμενοι που αποφάσιζαν να μετακομίσουν για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπήρχαν πάντα. Στην Ελλάδα υπάρχουν άπειρα παραδείγματα, κυρίως στα πανέμορφα νησιά μας, ανθρώπων που τα επισκέφθηκαν για διακοπές και κατόπιν αποφάσισαν να μετακομίσουν προσωρινά ή και μόνιμα. Πριν την ψηφιακή εποχή, ζωγράφοι, συγγραφείς και ποιητές, ερευνητές, κ.ά, επέλεξαν διάφορα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να εργαστούν σε ένα περιβάλλον που τους ενέπνεε.

Νέες εποχές, νέες ανάγκες

Όμως οι εποχές αλλάζουν και οι απαιτήσεις των digital nomads και των remote workers αλλάζουν μαζί τους. Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να εντρυφήσει στις ανάγκες των ανθρώπων που επιλέγουν τον νομαδικό τρόπο ζωής αλλάζοντας κατά διαστήματα τον τόπο διαμονής τους, αλλά και αυτών που συνδυάζουν ένα μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδι με εξ αποστάσεως εργασία. Επιπλέον, μέσα από το συνέδριο θα αναδειχτούν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες από την προσέλκυση των digital nomads και των remote workers.

Ο Ραφαήλ Κουδούνης και ο Μάνος Τεχνίτης από το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων θα αποκαλύψουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των «παγκόσμιων πολιτών» που αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο νομάδες και εξ αποστάσεως εργαζόμενους έως το 2035.

Πλέον υπάρχει και το πλαίσιο

Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοθετικό πλαίσιο που δίνει κίνητρα στους ανθρώπους θέλουν να μεταφέρουν την έδρα των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και ρυθμίζει τους όρους και προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Εξωτερικές Υποθέσεις, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα τιμήσει με την παρουσία του το 1ο Digital Mobilities Conference. Θα κάνει μια εισαγωγή στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση με τον νέο νόμο που αφορά τους ψηφιακούς νομάδες.  Θα ακολουθήσει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο οποίος θα εξηγήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο καθώς τις ευκαιρίες που δημιουργεί για την προσέλκυση digital nomads / remote workers.

Οπότε, ώρα για δράση!

Διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις επιτυχημένες πρακτικές που έχουν ακολουθήσει διάφοροι προορισμοί στον κόσμο, προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να προτιμώνται από τους digital nomads / remote workers. Ο Olumide Gbenro, Digital Nomad Community Builder και ο Antony Minkowski, Founder of Remote Camp θα εξηγήσουν τι πρέπει να κάνει ένας προορισμός προκειμένου να γίνει ελκυστικός για ψηφιακούς νομάδες.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα υπάρχουν προορισμοί που ήδη έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε αυτή την ομάδα επισκεπτών και έχουν ξεκινήσει τις απαιτούμενες δράσεις. Εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων, Ρόδου, Καλαμάτας, και των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης θα μοιραστούν τα πλάνα τους, τους στόχους τους αλλά και τις δράσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει.

Εκτός όμως από τις ενέργειες που οφείλουν να κάνουν οι τοπικές αρχές, σε κάθε τοπική κοινωνία δημιουργείται μια νέα «κοινότητα», με ιδιαίτερες ανάγκες, τις οποίες καλείται να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας. Τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούν οι ψηφιακοί νομάδες θα παρουσιάσουν επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως co-working areas, co-living spaces, διαχείριση ακινήτων, κ.λπ.

Το 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κοινό τόπο συνάντησης των προορισμών για την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για δράση. Μόνο μέσα από τη συνεργασία και τον συντονισμό των ενεργειών, οι επιμέρους προορισμοί θα μπορέσουν να τοποθετήσουν την Ελλάδα συνολικά μέσα στον χάρτη των επιλογών της πολυπληθέστερης ομάδας εργαζομένων του κόσμου!

Πώς θα το παρακολουθήσετε

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου, απαιτείται η αγορά εισιτηρίου https://digitalmobilities.gr/shop/

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της ΚΕΔΕ, του Δήμου Ιωαννιτών. Μεγάλος υποστηρικτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης και το Work from Crete ενώ στρατηγικός υποστηρικτής είναι το Rebrain Greece. Υποστηρικτές είναι το Phaos, το Open Office Volos και το Work Hub Chania. Υποστηρικτής φιλοξενίας είναι το VIOS.

Πρεσβευτές επικοινωνίας είναι το GTP, το Travel Daily News, το BnB News, το ITN News, το Omorfa Taxidia ενώ πρεσβευτές επικοινωνίας κοινωνικών δικτύων είναι The Digital Nation, Digital Nomads Thessaly & Central Greece, Digital Nomads Chania, Digital Nomads Thessaloniki.

Διοργάνωση The Savvy Reps

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend