• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Rentals United: 200% αύξηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Αθήνα το τελευταίο δίμηνο

Εντυπωσιακή αύξηση άνω του 200% καταγράφουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Αθήνα τις τελευταίες 8 εβδομάδες, σύμφωνα με τη Rentals United.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από τα στοιχεία της Rentals United για τις επιδόσεις αυτού του καλοκαιριού στη βραχυχρόνια μίσθωση σε δέκα πόλεις σε έξι χώρες – Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ.

Η βασική διαπίστωση είναι ότι μολονότι το 2020 και 2021 κυριαρχεί η ζήτηση για τουριστικές μισθώσεις σπιτιών σε αγροτικούς προορισμούς και σε παραλιακά θέρετρα, επανήλθε το ενδιαφέρον και για τις αστικές μισθώσεις.

Αυτό αποδίδεται στην αύξηση των εμβολιασμών και στο άνοιγμα των συνόρων μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών αυτό το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας στις 10 πόλεις:

Αύξηση 201% στην Αθήνα

Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και ειδικότερα για την Αθήνα ήταν τεράστια αυτό το καλοκαίρι. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους Γάλλους, Ιταλούς και Ισπανούς.

Χάρη στα ανοιχτά σύνορα και τους χαλαρούς περιορισμούς, σε σύγκριση με το 2019, η Αθήνα σημείωσε μέσο ποσοστό αύξησης άνω του 201%.

Τα καλύτερα κανάλια διανομής για τα ακίνητα στην Αθήνα -σύμφωνα με τη Rentals United- είναι:

  • Expedia
  • Airbnb
  • Booking.com
  • Ostrovok
  • Agoda

Μείωση σε Βαρκελώνη, αύξηση σε Μαδρίτη και Μάλαγα

Ενώ η Ισπανία ανακάμπτει, η Βαρκελώνη χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει στην εποχή της προ-πανδημίας. Η άνοδος των κρουσμάτων Covid στη Βαρκελώνη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προφανώς έπληξε τη ζήτηση.

Έτσι η Βαρκελώνη είχε μέσο ποσοστό μείωσης 28,4% σε σύγκριση με το 2019.

Στη Μαδρίτη, τους τελευταίους δύο μήνες οι κρατήσεις άρχισαν να ανεβαίνουν. Σε σύγκριση με το 2019, η Μαδρίτη σημειώνει μέση αύξηση 8,3% στις κρατήσεις τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Η Μάλαγα, αντίθετα, έχει πολύ καλή απόδοση σε σύγκριση με το 2019, με μέση αύξηση 72,5%. Αυτό οφείλεται στην υψηλή ζήτηση που έχει το νότιο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, η Ισπανία είχε προγραμματισμένες 3,5 εκατομμύρια πτήσεις μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Στη Γαλλία

Παρά τους αποκλεισμούς και τους περιορισμούς που έπρεπε να αντέξει ο τουρισμός στη Γαλλία, οι επιδόσεις στο Παρίσι αρχίζουν να αυξάνονται ξανά σε σύγκριση με το 2019.

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, οι κρατήσεις, που έγιναν, αρχίζουν να κλείνουν το χάσμα με τις επιδόσεις του 2019.

Αν και δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο, διαφαίνεται μια ανοδική τάση.

Αντίθετα, στη Ρεν, στη βορειοδυτική Γαλλία, οι τρέχουσες κρατήσεις ξεπερνούν το 2019 με μέση αύξηση 33,6% τις τελευταίες 8 εβδομάδες.

Στην Ιταλία

Η Ιταλία στο σύνολό της κινήθηκε καλά αυτό το καλοκαίρι ως προς τις αφίξεις στα τουριστικά θέρετρα. Ιδιαίτερα δημοφιλής ήταν για τους Γάλλους ταξιδιώτες.

Οι ιταλικές πόλεις, ωστόσο, χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν. Πάντως, οι κρατήσεις τις τελευταίες 8 εβδομάδες είναι σε άνοδο και μόνο στο Μιλάνο υπήρξε μείωση 18% σε σύγκριση με τα ίδια στατιστικά στοιχεία το 2019.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η έρευνα εξετάζει το Μπράιτον, που είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για παραθεριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν, πολλοί Βρετανοί ταξιδιώτες εγκαταλείπουν για άλλη μια φορά τις διακοπές τους στο εξωτερικό και επιλέγουν να μείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Μπράιτον σημείωσε μέση άνοδο στις κρατήσεις 67,5% σε σύγκριση με το 2019 τις τελευταίες 8 εβδομάδες.

Στις ΗΠΑ

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι κρατήσεις στη Νέα Υόρκη άρχισαν να ανεβαίνουν ξανά. Σε σύγκριση με το 2019, η Νέα Υόρκη σημειώνει μέση αύξηση 258% στις κρατήσεις τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Με τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ να προχωρά με τους ταχύτερους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, οι ταξιδιώτες αισθάνονται ασφαλέστεροι να επισκεφτούν τη χώρα και τις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Rentals United, οι τρέχουσες κρατήσεις στο Μαϊάμι Μπιτς ξεπερνούν επίσης το 2019 με μέση αύξηση 123% το τελευταίο δίμηνο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend