• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Εκτός Airbnb οικοδεσπότης που δεν φιλοξενεί εμβολιασμένους!

Airbnb εμβολιασμένους

Η Airbnb διέκοψε τη συνεργασία της με οικοδεσπότη στη Βικτώρια της Αυστραλίας επειδή αρνήθηκε να φιλοξενήσει εμβολιασμένους επισκέπτες!

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian Αυστραλίας. Μετά το δημοσίευμα ο οικοδεσπότης, που ήταν μάλιστα και “superhost”, τέθηκε εκτός Airbnb.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζευγάρι ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη εάν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid19. Η απάντηση ήταν ότι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο οικοδεσπότης απάντησε ότι δεν μπορεί να τους δεχθεί. Η δικαιολογία ήταν ότι έχει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες τα εμβολιασμένα άτομα προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες στα μη εμβολιασμένα. Μια από τις παρενέργειες, κατά τον οικοδεσπότη, είναι η μετάδοση του ιού από τον εμβολιασμένο στον μη εμβολιασμένο!

“Φοβάμαι ότι το εμβόλιο είναι σε πολύ πειραματικό στάδιο. Γι’ αυτό αρνούμαι να φιλοξενήσω εμβολιασμένους για να προστατεύσω τους άλλους καλεσμένους μου. Λυπάμαι τόσο για την αναστάτωση”, είπε ο οικοδεσπότης στο ζευγάρι, που αναζήτησε αλλού στέγη.

Η διακοπή της συνεργασίας

Το ζευγάρι ανέφερε το θέμα στην Airbnb. Συνεργάτης της πλατφόρμας τους ενημέρωσε ότι η Airbnb δεν έχει θέσει όρους και προϋποθέσεις που να εμποδίζουν έναν οικοδεσπότη να δεχθεί εμβολιασμένους ενάντια στην Covid-19.

Στη συνέχεια, η Guardian Australia επικοινώνησε με την Airbnb για να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Airbnb για την Αυστραλία, Derek Nolan, δήλωσε ότι η εταιρεία διερεύνησε την καταγγελία και ανέστειλε τη συνεργασία με τον οικοδεσπότη, βγάζοντας την καταχώριση του ακινήτου του.

«Είναι σημαντικό όλοι να ακολουθούμε επακριβώς την επίσημη καθοδήγηση για την υγεία από τις τοπικές αρχές, ώστε να καταπολεμήσουμε τον Covid-19», τόνισε ο  Derek Nolan.

Αντίθετα, ο οικοδεσπότης της Airbnb δεν απάντησε στο αίτημα της εφημερίδας να σχολιάσει το συμβάν.

Το ζευγάρι δήλωσε πολύ ευχαριστημένο μεν που η Airbnb πήρε στα σοβαρά την καταγγελία μετά το δημοσίευμα, απογοητευμένο, όμως, που η πλατφόρμα έδρασε μετά το δημοσίευμα…

Όπως αναφέρει η Guardian Αυστραλίας, αρκετές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αυστραλίας αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εμβολιασμένους, καθώς είναι πεπεισμένες ότι το εμβόλιο έχει αρνητικές παρενέργειες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend