• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Τα εξοχικά με 2 ή 3 δωμάτια κερδίζουν έδαφος στις βραχυχρόνιες

Τα εξοχικά σπίτια με δύο υπνοδωμάτια είναι τα πιο δημοφιλή για βραχυχρόνιες μισθώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το συμπέρασμα αυτό αναδεικνύεται στην ετήσια έρευνα για το 2021 της πλατφόρμας διαχείρισης ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση Vacasa.com, με έδρα το Πόρτλαντ.

Η έρευνα συγκέντρωσε στοιχεία από χιλιάδες καταχωρίσεις για εξοχικά, καθώς και από τις επισκέψεις εκατομμυρίων χρηστών σε ιστότοπους για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Αυτό δίνει μια παγκόσμια διάσταση στα ευρήματά της.

Τα κύρια χαρακτηριστικά

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, που στόχευε στην καταγραφή των τάσεων, που διαμορφώνει η πανδημία, τα κύρια χαρακτηριστικά είναι:

** Το 31% επιζητεί εξοχικά με δύο υπνοδωμάτια για τις διακοπές του. Τα σπίτια αυτά ταιριάζουν απόλυτα στη μέση οικογένεια, καθώς και σε παρέες φίλων ή δυο ζευγαριών. Δεύτερα πιο δημοφιλή με 23% είναι τα σπίτια με 3 υπνοδωμάτια.

εξοχικά βραχυχρόνια** Σχεδόν οι μισοί επισκέπτες (49%) αναζητούν σπίτια με τιμή διανυκτέρευσης από 50 έως 249 δολάρια. Το μέσο κόστος διαμονής έχει αυξηθεί κατά 22% τον τελευταίο χρόνο, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας διαμονής και των ελαφρώς υψηλότερων μέσων τιμών.

Τα 7ήμερα ταξίδια αποτελούν το νέο “μεγάλο σαββατοκύριακο”

** Τα σύντομα ταξίδια χάνουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Αντίθετα, αυξάνονται τα ταξίδια 4 έως 7 διανυκτερεύσεων. Οι 7 διανυκτερεύσεις, μάλιστα, αποτελούν το 15% των κρατήσεων στην πλατφόρμα Vacasa.com (από 10% το προηγούμενο έτος).

εξοχικά βραχυχρόνιαΤα 7ήμερα ταξίδια αποτελούν το νέο “μεγάλο σαββατοκύριακο” του παρελθόντος (που “έπιανε” το τριήμερο από Παρασκευή έως Κυριακή).

** Οι καταναλωτές θέλουν εξοχικά μπροστά στην παραλία ή τουλάχιστον να διαθέτουν υδρομασάζ.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα σπίτια στην ύπαιθρο.

** Το καλοκαίρι ξεκίνησε πολύ καλά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στις ΗΠΑ. Οι κρατήσεις στις εξοχικές κατοικίες του Vacasa.com ανέρχονται σήμερα στο 57% των επιπέδων του 2019.

Η διαδρομή προς την κανονικότητα θα κάνει πιο δημοφιλή τα εξοχικά

Ο Caleb Donegan, επικεφαλής στο τμήμα digital στο Vacasa. com, δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικές τάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα παραμείνουν, ωστόσο, όσο θα ανοίγουν οι δραστηριότητες στις αμερικανικές πολιτείες τόσο και θα αυξάνεται η δημοτικότητα των εξοχικών κατοικιών τα επόμενα χρόνια.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend