• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΑΠΟΨΗ

Φίλε μου Brian… Γράμμα από ένα φίλο σου host

φίλε μου Brian

Φίλε μου Brian,

Ναι, σε αποκαλώ φίλο μου καθώς τόσα χρόνια μου έλεγες ότι εσύ και εγώ ανήκουμε σε ένα community. Και εάν είμαστε φίλοι και εάν ακούω και εφαρμόζω ό,τι μου λες, τότε το community θα προοδεύσει και όλοι μαζί θα προοδεύσουμε και θα είμαστε όλοι μας καλά.

Και εγώ σε άκουσα φίλε μου Brian κι έκανα ό,τι μου ζήτησες. Και την πολιτική ακύρωσης είχα ευέλικτη και την τιμή μου χαμηλή και φρόντιζα να είμαι επιμελής στη φιλοξενία μου.

Ώσπου ήρθε αυτό. Ήρθε αυτό και ερήμωσαν τα πάντα. Ξέρεις για ποιο σου μιλάω Brian!

Γι’ αυτό που κανείς μας δεν είχε ποτέ του υπολογίσει. Γι’ αυτό που ήμασταν όλοι μας απροετοίμαστοι.

Σαν κύμα αλώθηκαν οι ακυρώσεις, φίλε μου Brian.

Σαν κύμα τεράστιο που τα σάρωσε όλα και άσπρισε το ημερολόγιό μου.

Κάτι λίγες οικονομίες που είχα, τις ξόδεψα σε ανακαινίσεις και βελτιώσεις, Brian. Γιατί ήθελα να καμαρώνεις για μένα, τον φίλο σου.

Και τώρα δυσκολεύομαι οικονομικά. Οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται και πρέπει να πληρωθούν και έτσι εγώ σκέφτηκα εσένα, Brian. Δεν μπορεί, είπα, ο φίλος μου θα βρει τη λύση.

Έκανα υπομονή έως σήμερα που βγήκες και ανακοίνωσες τα μέτρα βοήθειας για τα χαμένα εισοδήματα των hosts και δεν πίστευα αυτά που άκουγα. Ότι δηλαδή θα δώσεις το 12% μόνο σε αυτούς που είχαν αυστηρή πολιτική ακύρωσης και σε εμάς τους υπόλοιπους θα δώσεις τη συμπάθειά σου.

Γιατί δεν έκανες το απλούστερο;

Αυτό το οποίο δε θα επέτρεπε σε κανέναν να χάσει τα χρήματα του;  Ούτε σε εμάς ούτε στους επισκέπτες αλλά ούτε και σε σένα. Αυτό που πολλές αεροπορικές εταιρείες έκαναν ήδη!

Να πιστώσεις το ποσό για μελλοντική χρήση.

Όλοι θα ταξίδευαν κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα και τα χρήματα δε θα έλειπαν σε κανένα την ίδια χρονική στιγμή.

Αλλά εσύ φίλε μου Brian, σκέφτηκες μόνο τον εαυτό σου. Όμως οι φίλοι δεν κάνουν έτσι, σκέφτονται και τους δικούς τους ανθρώπους.

Βρέθηκες κατώτερος των περιστάσεων και προστάτευσες μόνο τα δικά σου εισοδήματα, αφήνοντας τους φίλους σου επί ξύλου κρεμάμενους.

Μόνο να ξέρεις φίλε μου Brian, καθώς κρατάς την ομπρέλα σου, ότι δεν είναι βροχή αυτό που πέφτει.

Εμείς είμαστε Brian, που σου εκφράζουμε τη συμπάθειά μας.

Ο φίλος σου ο Μάκης

Previous ArticleNext Article